Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Narodna koalicija u Osijeku

Milanović: Šefovi HDZ-a puno su utrpali u svoj džep kroz plaće u Europskom parlamentu koje vi plaćate

Zoran Milanović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
02.09.2016.
u 21:30

Metković ima četiri ministra u Vladi RH, a veličine je osječkog naselja Jug 2. Ne znam je li to uhljebljavanje, ali malo autistično izgleda – rekao je Vrdoljak.

Narodna koalicija predstavila je u petak navečer u Osijeku kandidate za IV. izbornu jedinicu. Prvi je SDP-ov Domagoj Hajduković, iza njega HNS-ov Ivan Vrdoljak, a slijedi ih Ana-Marija Petin, inače kandidatkinja HSS-a za ministricu poljoprivrede.

- Ministar Panenić je direktno naložio da zaustave gradnju termoelektrane toplane na Zelenom polju u Osijeku, da zaustave zapošljavanje nekoliko stotina ljudi. Kaže, to je Vrdoljakov projekt. Možda bi netko od djece koja su otišla iz Hrvatske sada tamo kopao, da nije stigao nalog iz Metkovića – izjavio je Vrdoljak pa nastavio prozivati Božu Petrova.

- Privatne investicije u porehrambno-prerađivačkoj industriji u Čepinu se zaustavljaju po nalogu Bože Petrova, u prvoj se fazi trebalo otvoriti 500 radnih mjesta, u drugoj još 300. Pa kako ćemo preživjeti u Slavoniji? - zapitao se.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Naveo je i kako su ga nedavno prozivali da je "vođa kriminalne organizacije koja je pomagala Osječko-baranjskoj županiji".

- Dakle, ministar Panenić kaže da je to kriminal. Svima sam pomogao, i gradonačelniku našem Vrkiću, pa to mi je posao bio! Čovjek je rekao da onaj tko slučajno pošalje novac u Osječko-baranjsku županiju je kriminalac, to je stigao nalog od Bože Petrova. Metković ima četiri ministra u Vladi RH, a veličine je osječkog naselja Jug 2. Ne znam je li to uhljebljavanje, ali malo autistično izgleda – rekao je Vrdoljak.

Opisao je kako će, po njemu, Hrvatska izgledati 2020. ukoliko pobijedi Narodna koalicija, a u tom slučaju, naveo je, "raste BDP, umirovljenicima je dignuta mirovina, ali ne tri puta, od pronađene nafte i plina financiramo vrtiće, stipendije, besplatne udžbenike, tri posto su kamate na kredite građanima, dva posto poduzetnicima".

- Alternativa je pad BDP-a, ogromna korupcija u Saboru jer su ukinute plaće saborskim zastupnicima pa banke upravljaju odlukama u Saboru, abortus je zabranjen. Ministar je kulture Hasanbegović, ministrica obrazovanja, obitelji i mladih Željka Markić, stiropor je po ulicama, ministar gospodarstva Panenić... Sve je to moguće – izjavio je.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pozvao je, pak, svoje oponente da pokažu imovinske kartice.

- Šefovi HDZ-a izbjegavaju objaviti imovinske kartice, vjerojatno im je neugodno jer su puno utrpali u svoj džep kroz plaće u Europskom parlamentu koji plaćate vi – komentirao je. Izjavio je kako se Hrvatska, "digla iz krize i zaista počela rasti, svi pokazatelji su pozitivni".

-Vrijeme puške na hrvatskom ramenu je prošlo, ali vrijeme hrvatske lisnice u hrvatskom džepu, i to debele, tek dolazi – zaključio je.

Prvi čovjek HSS-a Krešo Beljak ponovio je svoju nedavnu izjavu kako je 11. rujna test inteligencije.

- Odmah su se neki prepoznali i rekli "Beljak izjavio da su oni koji glasaju za HDZ glupi, neinteligentni, zaostali, debili". Žao mi je što su se prepoznali, ali drago mi je da su se prepoznali sami jer ja tako doista mislim. Ako hrvatski građani ne vide tko je lažnim domoljubljem popljačkao sve što je stigao, onda je uistinu stvar u inteligenciji – kazao je Beljak.

Inače, Andrej Plenković i Zoran Milanović miomišli su popodne u Belom Manastiru, taman kad je šef HDZ-a odlazio iz Baranje, stigao je čelnik SDP-a. Obojica su, pak, popila kavu i istom kafiću.

>> 'Nestranački premijer više nije opcija, mandatar će biti onaj koji donese 76 potpisa'

Komentara 37

AD
Adriana21-
22:00 02.09.2016.

Gospodin Milanovic je sam rekao za Srbiju da je "saka jada" odnosno srpski političari kako se kasnije ispravio. Znaci pola njegove bivše vlade je saka jada. Čista opservacija

NO
Noštromo
22:14 02.09.2016.

Beljak nam se želi predstavit kao "izvor inteligencije".

DH
dalibor.hren
22:01 02.09.2016.

Vrdoljakov HNS je u kokošinjcu imao 4 ministra s 2,8% glasova!? Toliko je mogao dobiti, ne u naselju Jug nego kod mene u Špičkovini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije