Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović u Čakovcu:

'Plenković bi se želio riješiti Hasanbegovića, ali ne može jer je slab'

Zoran Milanović
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/12
23.08.2016.
u 16:25

Za generala Damira Krstičevića rekao je da zna da je bio u JNA, no poslije je prešao u Hrvatsku vojsku i on je za njega ratni heroj

Šef SDP-a Zoran Milanović brzopotezno je i neuobičajeno kratko odgovorio na set pitanja novinara u Čakovcu. Odbio je komentirati sastanak s braniteljima.

– Javno neću komentirati, dogovorili smo se neke stvari i nadam se da ćemo se držati dogovora. Nije bilo stranačke politike, moji stavovi su su oko posebnih zakona susjedne države Srbije jasni – rekao je.

Na pitanje je li Hrvatska spremna suočiti se s prošlošću, rekao je da se nada da jest. Na traženje da komentira to što ga Andrej Plenković i Zlatko Hasanbegović prozivaju da je ukidanjem pokroviteljstva nad Bleiburgom pokrenuo ideološke podjele, odgovorio je: "Zna se tko su Hasanbegović i Plenković, tko je bio jučer, tko sam ja". Za Hasanbegovića je rekao da je balast Karamarka kojeg se Plenković ne može riješiti jer je slab.

– Htio bi, ali ne može – dodao je. A kako bi riješio problem poslodavaca koji ne isplaćuju plaće? Kaznama, odgovorio je. Za generala Damira Krstičevića rekao je da zna da je bio u JNA, no poslije je prešao u Hrvatsku vojsku i on je za njega ratni heroj.

– Ne bih glasao za njega da sam u Dalmaciji, ali neću ga pljuvati. To je ćorav posao, ostavite čovjeka na miru – poručio je. Govoreći o Petrokemiji, rekao je da je njegova Vlada napravila puno i ta tvrtka nije propala.

– Što god je HDZ taknuo, to je upropašteno. Znat ćemo to riješiti, ali sigurno ne zalaganjem dionica Jadran hotela iz Crikvenice, to je tvrtka koju smo izvukli iz stečaja i spremna je za dokapitalizaciju i novi poslovni ciklus.

– To je to, tako radimo mi, a HDZ neka se bavi 1941. i Udbom – rekao je.

Bi li dolazak srpskog premijera na summit u Dubrovnik mogao poboljšati odnose između Srbije i Hrvatske?

– Ti odnosi su O. K. u ekonomskom smislu. Neke hrvatske tvrtke su prvi, drugi ili treći izvoznik iz Srbije u širi svijet. U tom smislu hrvatski poduzetnici dobro rade, a dolazak Vučića ili Nikolića u Dubrovnik ili Glinu neće promijeniti ništa – zaključio je.

>> Hasanbegović: Priča o Udbi nije završena, tek je počela

Komentara 58

Avatar Retardo
Retardo
16:53 23.08.2016.

Kakva prošlost? Pa vi zaštitnici udbaških ubojica niste prošlost, vi ste sadašnjost. Ti si, Milanoviću, sadašnjost, svi zastupnici koji su izglasali udbaški lex Perković su sadašnjost, Peđa Grbin koji je vodio proces ustavnih promjena kako bi zaštitio vašu udbašku zločinačku subraću je sadašnjost, Josipović je sadašnjost, DORH, Bajić i Cvitan su sadašnjost. Nećemo se mi u prošlosti suočiti s prošlošću, nego u sadašnjosti.

KR
kresimirn
16:45 23.08.2016.

zasto ovom covjeku dajete medijski prostor?

Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
16:52 23.08.2016.

Mister niškoristi pokušava postati glasnogovornik HDZ-a. Mister bahatović aroganski meti u svom dvorišću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije