Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovorio u stihovima

Bandić: 'Što bi dali da su na mome mjestu'

milan bandić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
07.09.2016.
u 15:26

Milan Bandić prokomentirao je kritike političkih protivnika da 'zloupotrebljava funkciju gradonačelnika za izbornu kampanju'

Zagrebački gradonačelnik i kandidat za premijera koalicije "Za premijera" Milan Bandić izjavio je, parafrazirajući riječi pjesme Bijeloga dugmeta "Što bi dao da si na mom mjestu", kako bi "relevantne stranke hrvatskoga bipolarnog političkog sustava dale sve da su na njegovu mjestu" i ustvrdio kako je "to jedino imao SDP s njim na čelu".

Nakon što je sudjelovao na konferenciji za novinare u povodu otvaranja izložbe glasovitog Alberta Giacomettija, Bandić je, na novinarsko traženje, prokomentirao kritike političkih protivnika da "zloupotrebljava funkciju gradonačelnika za izbornu kampanju te da je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ocijenio da je to pitanje za Etičko povjerenstvo".

Kratko je odgovorio: – Što im drugo preostaje – to je alibi za nemoćne. S tim u vezi je i postavio pitanje: – Je li Etičko povjerenstvo reagiralo na gospodu Petrova i Orepića koji su u zaštićenu zonu Debeloga Brijega došli u blindiranim autima i ondje počeli kampanju?

Bandić: Neka se Milanović i Plenković pogledaju u 'špigl'

Kako je rekao, gradonačelnik može biti formalno na godišnjem odmoru, ali ne može prestati obnašati svoju dužnost do izbora novoga, kao što je slučaj i sa sadašnjom "eksperimentalnom" tehničkom vladom.

– Razlika između mene i njih je što oni "snube" ljude – gospodin Plenković peti put, a gospodin Milanović treći put, i neka se pogledaju u "špigl" i neka pogledaju Hrvatsku koju su demografski, gospodarski, etički, moralno i politički opustošili. Oni su postali sami sebi svrha i interesna zajednica, a građani ove zemlje njima su sredstvo, a ne cilj, dok su meni moji sugrađani i građani Hrvatske cilj – istaknuo je.

Ustvrdio je kako je "zajednički posao HDZ-a i SDP-a da izaberu ustavne sudce, Hrvate izvan domovine svedu na nacionalne manjine, fingiraju sukob, a pripremaju veliku koaliciju kako bi i dalje mogli raditi ono što rade u posljednjih 20-ak godina".

– Relevantne stranke hrvatskoga bipolarnoga političkoga života "sve bi dale da su na mome mjestu", dale bi vlast na državnoj razini jer je Zagreb pola Hrvatske – izjavio je Bandić.

Na primjedbu novinara kako ga kritiziraju da pred izbore u srijedu navečer otvara i fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice, Bandić je odgovorio kako je "pred izbore 17. put "naštimao" i Hanžekovićev memorijal, a zašto su izbori drugi vikend u devetome mjesecu, to pitajte njih".

Ključne riječi

Komentara 7

ST
Stijena001
16:20 07.09.2016.

Sto ti bi Bandicu?....pamtim neke bolje dane bez slave i hvalisanja, a ti upropasti sve pa i sebe....sad povratka nema

Avatar megatronman
megatronman
17:00 07.09.2016.

Nažalost će se izvući zatvora. Kad voda dođe do grla njegovi odvjetnici pozvat će se na neuračunljivost klijenta. Sudu će se predočiti ovisnost o pilulama, uzimanje narkotika, šizoidnost, manija gonjenja, kompleks superiornosti. Strpat će ga na godinu dana u bolnicu. Tamo će se naravno oporaviti, izaći i trošiti ukradene pare negdje na Karibima. On je winner. Ne mi.

RP
rpzagreb
22:46 07.09.2016.

Nitko normalan se sigurno ne bi mijenjao za njegovo mjesto i način poslovanja jer bi to samo značilo da je totalna intelektualna,moralna i karakterna nula. Vjerojatno bi političari htjeli da imaju bljutavu moć bezumnog trošenja novca građana, bez ikakve kontrole, odgovornosti i razuma. Ali za sve to i takvo ponašanje jednog populističkog klauna smo si sami krivi. Još kratko vrijeme jer ako u išta vjerujem to je da će većina zagrepčana konačno progledati i shvatiti kako samo jedna individua i totalno bahata i samovoljna osoba troši i razbacuje se sa njihovim novcem samo i isključivo za vlastitu moć, svoje potrebe i bijedne glasove . A sve samo da ostane na vlasti i nadalje troši tuđi novac kako mu se prohtije. Više nego mizerno, tužno i nadasve jadno od njega i svih njegovih poklonika, ma koliko dobili oprosta dugova, vode, struje..... ali samo na naš račun jer samo mi to sve plaćamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije