Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Po izračun na Internet

24.04.2002.
u 00:00

Na Internet stranicama poslovnih banaka možete pronaći iscrpne informacije o stambenim kreditima, sačuvati ih na disku svog računala te ih uz kavicu uspoređivati kod kuće - dobro je krenuti od stranice Narodne banke ( ) jer su na njoj linkovi prema poslovnim bankama

www.hnb.hr

Još prije samo nekoliko godina broj informacija koje su o sebi, svojem poslovanju i svojim kreditnim proizvodima banke nudile preko Interneta bio je skroman. Još skromniji bio je broj banaka koje su imale funkcionalno uređene Internet stranice, a on line kalkulatori koji bi vam mogli pomoći da sami odredite mjesečnu ratu za neki kredit bili su u eksperimentalnoj fazi. Danas gotovo sve banke imaju više ili manje atraktivne Internet stranice, na kojima su dostupne raznorazne informacije za koje ste do jučer mislili da ih možete dobiti telefonom ili, još gore, samo ako se prošetate do obližnje poslovnice.

Tragate li za informacijama o stambenim kreditima, najbolji je način da krenete na Internet. Za početak, kliknite na adresu Hrvatske narodne banke ( www.hnb.hr ). Na njoj su linkovi prema stranicama hrvatskih poslovnih banaka i stambenih štedionica.

Na Internet stranicama naših poslovnih banaka možete pronaći iscrpne informacije o stambenim kreditima, sačuvati ih na disku svog računala te ih uz kavicu uspoređivati kod kuće.

Primjerice, na Internet stranicama pronaći ćete podatke o tome koji su opći uvjeti stambenog kreditiranja (kamate, efektivne kamate), koji su potrebni instrumenti osiguranja (jamci, sudužnici depoziti, fiducija, hipoteka...), tu su i tablice s anuitetima u nekoliko varijanti ročnosti i iznosa, pažljivo možete iščitati koja je dokumentacija potrebna, a neki će vam ponuditi i mogućnost da s Interneta downloadate potrebne obrasce.

Posebna je pogodnost što su neke banke na svojim stranicama ponudile i tzv. on line izračun mjesečnih anutiteta po zadanim veličinama (broj godina otplate, visina kamate...). Igrajući se nekim od tih kalkulatora izuzetno kvalitetno možete usporediti postojeću bankovnu ponudu u dijelu stambenih kredita, ali i što se tiče ostalih proizvoda - i kod ostalih kredita i kod štednih proizvoda.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije