Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIHOMIR JAKOVINA:

'Treba što više voća i povrća utržiti, jer velika je razlika u cijeni'

Tihomir Jakovina
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/6
10.10.2014.
u 13:40

Do 31. prosinca traje skupljanje prijava za podjelu viškova voća i povrća

- Razlika u cijeni proizvoda na tržištu i cijene koju će proizvođač dobiti putem interventne mjere EU znatna je i proizvođačima se svakako više isplati trud uložiti u to da svoje proizvode prodaju po tržišnim cijenama – izjavio je danas u Varaždinu ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina odgovarajući na pitanje kako ide provedba izvanrednih mjera pomoći od Europske unije hrvatskim proizvođačima voća i povrća zbog ruskih sankcija.  

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je, naime, pravilnik kojim će se, sukladno naputku Bruxellesa, višak od 7900 tona domaćih mandarina te 4050 tona jabuka, moći povući s tržišta i donirati uz europsku odštetu. Koliko će uistinu voće i biti na taj način plasirano korisnicima, ministar nije znao reći.  

- Do 31. prosinca traje skupljanje prijava za podjelu viškova voća i povrća prema jasno propisanim kriterijima, a voće i povrće osim u školama dijelit će se u domovima za nezbrinutu djecu i drugdje. Interes je velik i svi rade svoj posao, ali ipak treba što više toga utržiti, a tek onda ići prema korištenju ove interventne mjere – istaknuo je Jakovina jutros u Varaždinu gdje je otvorio 19. međunarodni sajam Lov, ribolov, priroda, turizam.

>> Šaljite mandarine u škole i vrtiće, EU plaća

Komentara 2

Avatar bambam
bambam
14:30 10.10.2014.

Ne kuzim... jedan dan citam da uvozimo xxxx tona voca godisnje, a sad odjednom imamo viskove. Ocito je ova svađa sa Rusima ipak nekome i korist.

UZ
uzor10
14:49 10.10.2014.

Ko može vjerovati ovom liku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije