Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kongres poslodavaca u opatiji

Ravnateljica HZZO-a dala ostavku, povećanje cijene dopunskog osiguranja odgođeno do jeseni

29.05.2015., Zagreb - Tatjana Prendja Trupec, ravnateljica HZZO.
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
06.05.2016.
u 11:12

Neke će bolnice sigurno ostati bez pojedinih odjela, potrošnja lijekova iznimno će se kontrolirati, njihova cijena mijenjati i nabava objediniti, rečeno je na kongresu

Nakon najavljenih promjena u Hitnoj pomoći, uime smanjivanja troškova i zdravstvenog duga slijedi reforma bolničkog sustava, a prema onome što se od ministra zdravlja dr. Darija Nakića moglo čuti danas na kongresu Udruge poslodavaca u zdravstvu u Opatiji, neke će bolnice sigurno ostati bez pojedinih odjela, potrošnja lijekova iznimno će se kontrolirati, njihova cijena mijenjati i nabava objediniti.

– U ovom trenutku razmislit ćemo o vremenu donošenja odluke o povećanju cijene police dopunskog osiguranja – rekao je ministar zdravlja dr. Dario Nakić i time potvrdio kako će se poskupljenje dopunskog na 89 kuna odgoditi za jesen. 

Mijenjat će se referentne zemlje prema kojima HZZO određuje cijene lijekova, a danas je s pozornice ostavku dala ravnateljica Tatjana Prenđa Trupec.

– Bolnički sustav treba preurediti na način da se saniraju stvarne potrebe pacijenata, trebamo stvarati regionalne centre izvrsnosti i kroz vrlo strogu kontrolu troškova rada i lijekova doći do održivog zdravstva – rekla je Prenđa Trupec.

Tatjana Prenđa Trupec vraća se u konzultanski posao, a nastavit će pro bono suradnju sa ministrom zdravlja, rekla nam je sama bivša ravnateljica HZZO-a. Vijest o ostavci sa  pozornice nije bila iznenađenje za sve jer se o takvom potezu u Opatiji počelo govoriti još jučer kada je Prenđa Trupec informirala i ministra Nakića o svojem odlasku. Odmah su krenula nagađanja o njezinu nasljedniku, kandidata ne manjka, a navodno će odluka biti donesena na prvoj sjednici Vlade.

>> Milanka Opačić: SDP je jedina prepreka divljaštvu HDZ-a i Mosta

Komentara 28

DU
Deleted user
12:18 06.05.2016.

HZZO je nevjerojatno sadistički birokratski aparat koji broji par tisuća zaposlenih i svojim groznim postupanjem prema liječnicima i bolnicama je jedan od glavnih uzrok odljeva liječnika u inozemstvo. Tko meni ne vjeruje, nek priupita lokalnog liječnika - bez snimanja razgovora, razumije se... Oni izmišljaju nevjerojatne procedure - da primjerice, ako liječnik odobri bolovanje pacijentu i ono je opravdano via dijagnoza, e onda je problem broj dana bolovanja - i tu onda slijedi zviz kazna liječniku, iako nema propisanog dana bolovanja za pojedine slučajeve i tu onda svemoćna inspekcija HZZO svirepo postupa prema dotičnom liječniku. Ukratko, tko ne zna detalje - ni ne zna o čemu se doista radi i bolje da ne zna. Nema tu sreće dok se ne "razlomi" na 5-6 "kasa" koje pokrivaju zdr. osiguranje, nalik Njemačkoj - pa tko voli gnjaviti zdravstvene kadrove i bolnice na taj način, ubrzo izvisi i otkaz. Čudi me da nema članaka o tome kako HZZO razjuri sve i sva u sustavu zdr. zaštite - na ime ušteda, navodnih...

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
12:13 06.05.2016.

...a sada revizija... sobica od 1.200.000 kn... javnih i drugih nabava...

DU
Deleted user
12:48 06.05.2016.

Evo imam prijedlog, nek TV pretplatu smanje na 50 kuna, ako povećaju dopunsko na 90, prosječnoj obitelji s dva osiguranika dođe na isto , ali će rađe platiti za zdravlje. Negdje moraju i olakšati ljudima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije