Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPRIMILI ODGOVOR

Prijave protiv predsjednice: S Pantovčaka se čude ponašanju Dalije Orešković

Theresa May, Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
13.01.2017.
u 14:05

Predsjednici Povjerenstva na Pantovčaku su izrazito zamjerili posljednje istupe u medijima, koji su objavili da Ured predsjednice danima ignorira pitanja koje im je uputilo Povjerenstvo.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaprimilo je danas odgovor s Pantovčaka na tri prijave protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zbog puta u SAD, potvrdila je predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković.

Kazala je, međutim, kako tu točku još uvijek ne može staviti na dnevni red, jer zaprimljeni podatci nisu dostatni.

- Kao i u svakom drugom predmetu, kad zaključimo da imamo dostatno podataka na koje se možemo osloniti i koje možemo iznijeti javnosti, uvrstit ću taj predmet na dnevni red. Za sada još nije takva situacija, kaže Orešković.

Predsjednici Povjerenstva na Pantovčaku su izrazito zamjerili posljednje istupe u medijima, koji su objavili da Ured predsjednice danima ignorira pitanja koje im je uputilo Povjerenstvo. Neslužbeno se doznaje kako smatraju da su odgovorili na sva pitanja Povjerenstva i ne namjeravaju slati nikakvu dopunu.

Uvjereni su da Orešković "manipulira datumima i činjenicama" i poručuju kako im je Povjerenstvo taj dopis poslalo poštom 3. siječnja. U Uredu su ga zaprimili 5. siječnja, 6. je bio blagdan, zatim vikend pa je predmet u obradu otišao 9. siječnja. Odgovor su Povjerenstvu danas poslali vozačem, kažu na Pantovčaku.

Posebno ih ljute izjave Dalije Orešković da je Povjerenstvo, u pismu kojim je zatražilo da mu se razjasne okolnosti putovanja predsjednice u SAD, zatražilo i da im se dostavi pozivno pismo za posjet SAD-u. Na Pantovčaku tvrde kako takav zahtjev nisu zaprimili i sve proglašavaju "medijskom manipulacijom". Dodaju kako se čude takvom ponašanju Dalije Orešković i kako u svemu "prepoznaju zlonamjernost".

Sama Orešković kazala nam je kako Povjerenstvo ni u jednom času nije problematiziralo činjenicu da im do jučer nije došao odgovor s Pantovčaka.

- Riječ je o pogrešnoj interpretaciji u naslovu članka. Nikad nisam rekla da u Uredu predsjednice ignoriraju naš zahtjev. Kazala sam da smo dopis uputili 3. siječnja te da se, iako u Zakonu piše da se Povjerenstvu mora odgovoriti bez odgode, uvažava neki primjereni rok. Ako mi sami procijenimo da je taj primjereni rok protekao, a da nismo zaprimili odgovore, tada šaljemo požurnicu. U ovom slučaju takvo slanje požurnice ne bi bilo primjereno ni opravdano – objašnjava Dalia Orešković.

Komentara 199

Avatar juricamesko
juricamesko
14:25 13.01.2017.

Daliju Ireskovuc i ovakvo povjerenstvo odavno je trebalo smijeniti kad sami nemaju morala otici.Zorana Milanovica mjesecima u aferi Madison nisu stavili na red povjerenstva a ovdje im je par dana ptoblematicno.i slijepci vide da se radi o pristramosti

Avatar imotska115
imotska115
14:32 13.01.2017.

Taj ured povjerenstva triba ukinuti jer samo pometa račune dobre namjere. Nitko na svitu nema takvo glupo povjerenstvo da predsjednik/ca polaze recune ovakvim nisko pozicioniranim ljudima. Ako već ona prekršila neki zakon onda molim lijepo imamo DORH i neka oni procesljaju ako nesto ne stima, i onda slijedi kazna.

77
777CRO
14:57 13.01.2017.

Šta se čudite ? Zašto to SDP - Jugoslovensko četničko povjerenstvo nije nikada pokrenuli bilo koju odgovornost Milanović,Pupovca , Bauka, Jovanovića , ostojica , cvitana, Bajića?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije