Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vilibor Sinčić:

Sabor se treba raspustiti do 15. srpnja i potom raspisati izbori

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/5
08.06.2016.
u 08:30

Sinčić vjeruje da od jeseni, u novom sazivu Sabora, neće biti jedini zastupnik Živog zida, a više njih ubrzat će političke promjene u državi.

Ivan Vilibor Sinčić smatra da se zemlja nalazi u teškoj političkoj krizi, a trenutačna koprcanja unutar HDZ-a naziva unutarstranačkim previranjima i potencijalnim budućim pučevima.

Nepovjerenje i Oreškoviću

– Jer, sadašnjoj HDZ-ovoj vrhuški jedini je imperativ ostati na vlasti, bilo s Karamarkom, bilo bez njega. Zato i postoji mogućnost da neki u HDZ-u traže njegov odlazak, što je ipak manje izgledno jer je Karamarko već očistio stranku od ljudi koji bi mu mogli okrenuti leđa, čak i u ovoj situaciji. No HDZ se vodi čistim oportunizmom – moramo biti na vlasti. Ako vodite HDZ, onda tu stranku morate dovesti na vlast i ostati na njoj. Ako to ne uspijete, onda vam je to u očima HDZ-ovaca smrtni grijeh. A Karamarko je svoju politički karijeru završio, samo što on to još ne shvaća. Nemoguće je da presloži Vladu, sam neće dati ostavku, a najslabiji mu je položaj da ide na izbore. I zato bi se neki u HDZ-u njega ipak htjeli riješiti prije izbora jer im ne može donijeti pobjedu. Znači, njegova je karijera gotova, pogotovo ako mu se još izglasa i nepovjerenje u Saboru. Karamarko je već sad u slijepoj ulici – izravan je Sinčić koji neće sudjelovati ni u kakvom saborskom preslagivanju i traženju nove saborske većine jer se Karamarko, kako kaže, pokazao kao osoba koja radi protiv interesa Hrvatske.

– Zapravo, Karamarko se uopće više ne bi trebao baviti politikom. Ovo preslagivanje koje on najavljuje, kao i pokušaj rušenja premijera, u svrhu su toga da sruši Vladu i spriječi izglasavanje nepovjerenja sebi u Saboru te tako spasi svoju karijeru na štetu interesa naroda i države. Dođe li do toga, glasovat ću za iskazivanje nepovjerenja Karamarku u Saboru, a kod eventualnog izglasavanja nepovjerenja premijeru Oreškoviću glasovat ću za nepovjerenje premijeru, isto onako kao što sam glasovao i kada je premijer predstavljao svoj tim. Cijela ova ideja da čovjek koji nije dobio nijedan glas vodi zemlju pokazala se neuspješnom i kaotičnom – kaže Sinčić dodajući da ga ovih dana nitko nije zvao niti mu išta nudio. Obrazlaže to time što svi vjerojatno znaju da to i nema smisla jer je Živi zid dosljedan sa svojom politikom.

Preslaganje oblik korupcije

– Mi imamo svoj politički standard, a Karamarko je daleko ispod tog standarda. Usto, bilo kakvo preslagivanje u ovom bi trenutku bilo varanje građana. Bila bi to svojevrsna politička korupcija zato što je do same krize i došlo jer je prvi potpredsjednik Vlade radio protiv interesa svoje zemlje. I zato je jedino pošteno da se ponovno promiješaju karte, da se ide na izbore. A izbore treba održati što prije, prije ljeta ili najkasnije početkom rujna. Saborska stanka počinje 15. srpnja i očekujem da će se Sabor do 15. srpnja raspustiti i raspisati nove izbore. Za ovaj 8. saziv Sabora neće biti jeseni – odrješit je čelnik Živog zida vjerujući da u idućem, novom sazivu Sabora neće biti jedini zastupnik te stranke, već da će ih biti više, što će onda, kaže, znatno ubrzati političke i društvene promjene u državi jer će se svi oni beskompromisno boriti protiv organiziranog kriminala. 

Komentara 28

Avatar MarkoHR
MarkoHR
09:43 08.06.2016.

Anarhizam po uzoru na Grčku je "rješenje" naših problema.. Pravo na besplatnu vodu, besplatnu struju, besplatno stanovanje, hrana.. Sve će biti beplatno, to vam jamči Ivan Velibor Sinčić i Živi Zid.

Avatar navijač
navijač
08:53 08.06.2016.

Mogao bi se Sinčić i iznenaditi , a očito i on priželjkuje izbore , nadajući se još većoj političkoj moći umjesto boljitku Hrvatske. Šta je on konkretno napravio za ovo vrijeme od svih onih priča i obečanja ? ništa.

VE
verica2
08:54 08.06.2016.

Kad to kaže čovjek s tako respektabilnim obrazovanjem, moralnim integritetom, životnim i političkim iskustvom, okružen isto takvim suradnicima, nema se što dodati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije