Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Bohaček

'Milanović je postupio suprotno dogovoru s bankarima!'

Zoran Bohaček
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
19.01.2015.
u 17:21

Banke zadržavaju pravo da se zaštite na sve moguće načine, komentirao je predsjednik HUB-a

Predsjednik HUB-a Zoran Bohaček izjavio je da je premijer Zoran Milanović postupio suprotno dogovoru s bankama kada je na izvanrednoj konferenciji za novinare izjavio da će Vlada uputi Saboru izmjenu Zakona o potrošačkom kreditiranju kojim će se tečaj franka fiksirati na 6,39 kuna idućih godinu dana te kako će cijeli postupak ići na trošak financijskih institucija.

– Banke zadržavaju pravo da se zaštite na sve moguće načine – rekao je Bohaček televiziji N1.

Podsjetimo, ranije je održan sastanak između predstavnika Ministarstva financija, Hrvatske udruge banaka i Hrvatske narodne banke na kojem je dogovoreno da su banke u sljedeća tri mjeseca spremne snositi teret rasta švicarskog franka i na taj način olakšati građanima.

– Ovo je kratkoročno rješenje dok u donošenju dugoročnog rješenja Ministarstvo financija mora imati glavnu ulogu – poručio je Bohaček nakon sastanka.

 >>Milanović: Tečaj švicarskog franka fiksirat ćemo na 6,39 kuna na godinu dana!

>>Lovrinčević: Zamrzavanje tečaja franka stavlja dužnike u neustavan položaj

Komentara 118

ST
strsljen2013
18:35 19.01.2015.

Kada dižeš kredit: daju ti nepostojeće novce (tj. novce koje nemaju), legnu ti na nekretninu, traže depozit, traže jamce, daju ti povoljno kamate od 6% koje su u biti 18%, stavljaju valutnu klauzulu, uvjetuju osiguranje kredita, naplačuju obrazac i otvaranje kredita, oni imaju pravo izmjene ugovora bez obavijesti a korisnik samo da plaća, ako zatvaraš kredit renije opet plaćaš kamate do kraja. I glavno: kada banka propadne nitko nije kriv i odgovoran eventualno ti neku siću vrati država i to tko zna kada. Sada mi "gospodine" Bohaček recite koje pravo zaštite još niste iskoristili?

IV
Ivanveliki
17:47 19.01.2015.

na ovo: "banke zadržavaju pravo da se zaštite na sve moguće načine", odgovaram da sam se i ja zaštitio od banaka, vrativši kredit i ... nikad više ne dižem ni jedan! i karticu sam im vratio, pa nek sad mamu svoju prave blesavom

NG
ntgulin@gmail.com
18:08 19.01.2015.

Konačno, gospodine Bohaček, premijer je povukao pravi politički i državnički potez , rekavši vama bankarima , dosta je pljačke naših građana, zar ih niste dovoljno opljačkali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije