Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Političar

Zvonimir Mršić

zvonimir mršić
01.12.2016.
u 00:00

Predsjednik Uprave Podravke. Član je IPRA-e, njen nacionalni predsjednik i član savjeta udruženja u Londonu.

Rođen je 9. siječnja 1966. u  Koprivnici gdje je završio osnovnu školu. Vojnu gimnaziju pohađao je u Zagrebu. Na Fakultetu političkih znanosti diplomirao je 1990. Općenarodnu obranu i društvenu samozaštitu (ONO i DSZ) te novinarstvo.

Od 1990. do 1998. radio je u Podravki na poslovima novinara, rukovoditelja odjela i direktora službe za odnose s javnošću. Paralelno je s poslovnog gradio i političku karijeru. Kao član SDP-a obnašao je od 1997. do 1999. dužnost zamjenika gradonačelnika u Koprivnici. Apsolvirao je poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu. Završio je FBA – Fundametals of Business Administration na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. 

zvonimir mršić
1/4
  

Od svibnja do listopada 2000. bio je voditelj službe za odnose s javnošću i protokol Grada Zagreba. Od listopada 2000. do lipnja 2001. direktor je Službe za odnose s investitorima u Podravki. Tri mandata bio je gradonačelnik Koprivnice, od 2001. do 2011. Saborski je zastupnik od prosinca 2003. Bio je predsjednik Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu.

Često je u Saboru kritički istupao i izvodio performance. Tako je jednom donio košaricu s voćem i povrćem pitajući tadašnju vladu kamo su otišli poticaji za poljoprivredu a u trgovinama nema hrvatskih proizvoda. „Pogledajte ovo: grah iz Italije, češnjak iz Kine, paprike iz Španjolske, blitva iz Italije“, vikao je tijekom saborskog aktualnog prijepodneva.

Na 11. Konvenciji SDP-a u svibnju 2008. Izabran je za člana Predsjedništva SDP-a. Obnašao je dužnost predsjednika Foruma SDP-ovih gradonačelnika. Sudionik je Domovinskog rata. Odlikovan je medaljama Oluja i Bljesak i Spomenicom Domovinskog rata. Pričuvni je časnik Hrvatske vojske.

Od 2012. je predsjednik Uprave Podravke. Nedugo potom kupio je 56 opcijskih dionica te tvrtke za iznos od 13 tisuća kuna, tako da ukupno ima 164 dionice. Godišnje kao predsjednik Uprave ima pravo na 7 tisuća opcijskih dionica. Uveo je tzv. crveni petak. Na taj dan radnici i menadžeri  trebaju nositi crvene majice s logom tvrtke.

Državno Povjerenstvo za sukob interesa utvrdilo je kako je Mršić godinu dana nelegalno obnašao funkciju predsjednika Uprave Podravke. Zakon, naime, zabranjuje, odnosno nalaže javnim dužnosnicima da godinu dana nakon prestanka mandata ne mogu biti ni blizu neke tvrtke, bila ona privatna ili javna.

2010. je otkriveno kako je Mršić kao gradonačelnik Koprivnice prodao šogoru bivšeg predsjednika Mesića, Žarku Pavlini, odmaralište na moru koje je prije bilo u vlasništvu Podravke za 25 milijuna kuna. Pavlina ga je ubrzo prodao ruskim ulagačima za 75 milijuna kuna. Državno odvjetništvo je tek nakon prigovora iz HDZ-a pokrenulo postupak ali je ubrzo odustalo od progona.

Član je IPRA-e (International Public Relation Association), njen nacionalni predsjednik i član savjeta udruženja u Londonu. 2010. je kupio polovnog terenca Hyundai Santa Fe za 18 tisuća eura. Oženjen je. Sa suprugom Majom ima kćer Doru i sina Lovru.

Komentara 1

ŽI
žić
10:08 01.11.2013.

kolko me služi vid na slici nije mršić nego dragovan....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije