Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbenik

Tony Cetinski

'15.05.2010., Biograd na moru -  U Biogradu se odrzava ovogodisnja dodjela diskografskih nagrada Porin. Tony Cetinski Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
Foto: 'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
1/4
01.12.2016.
u 00:00

Poznati hrvatski pjevač. Osvojio je 16.mjesto na Eurosongu s pjesmom "Nek ti bude ljubav sva". Prvi je izvođač koji je napunio zagrebačku Arenu dva dana zaredom.

Tony Cetinski (pravim imenom Anthony) rođen je u Puli, 31. svibnja 1969. kao stariji sin Vinke, nekadašnje doministrice turizma i Mirka Cetinskog, uspješnog pjevača od 1960-ih godina. Ima mlađeg brata Matea koji se 90-ih također bavio glazbom da bi potom diplomirao u Bologni, a magistrirao u New Yorku, televizijski menadžment i komunikaciju.

Tony Cetinski skijao je od svoje sedme godine i dvojio hoće li se baviti skijanjem ili pjevanjem. - Ako baš nemaš ništa pametnije raditi, onda pjevaj - često mu je rekao otac Mirko. U svijet estrade ušao je 1988. albumom "Srce nikad ne laže".

'15.05.2010., Biograd na moru -  U Biogradu se odrzava ovogodisnja dodjela diskografskih nagrada Porin. Tony Cetinski Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
1/4
  

Uspjeh ima zahvaliti Radojki Šverkokoja ga je kao gosta pozvala u "Sedmu noć" i dala mu priliku da se pokaže u tada najgledanijoj emisiji Zabavnog programa HRT-a. Iz Rovinja se potom preselio u Zagreb, u stančić od 30-tak kvadrata. Spavao je na podu jer nije imao za namještaj. Upoznao je menadžera Zorana Škugora i producenta Quida Minea i počela je suradnja u kojoj su nastali hitovi "Tvoje tijelo", "23. prosinca", "Ja sam zaljubljen"...

Dugu kovrčavu kosu ošišao je kad su ga počeli zvati Slatkica. 1993. snimio je "Nek te zagrli netko sretniji", a 1994.  "Nek ti bude ljubav sva" pjevao na Eurosongu. Osvojio je 16. Mjesto

Jedan je od rijetkih pjevača koji je odlikovan Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića, za doprinos kulturi. 2009. godine bio je najemitiraniji izvođač po službenim statistikama ZAMP-a. Iza njega su impresivni dueti s Plácidom Domingom, Michaelom Boltonom i Joséom Carrerasom. S tenorom Joséom Carrerasom snimio je duet Dolce suono, koji su promovirali koncertom u Zagrebu 2007. godine. Na koncertu koji je José Carreras održao u zagrebačkoj Areni 19. prosinca 2009., Tony je gostovao zajedno sa Celine Byrne. Kao gost Michaela Boltona nastupio je na koncertima u londonskom Royal Albert Hallu. Tony je oduševio englesku publiku svojom izvedbom pjesama Caruso i O sole mio.

– Da mi je netko rekao da ću pjevati s legendama poput Montserrat Caballé ne bih mu vjerovao. Drago mi je da sam imao priliku surađivati s tim ljudima. U crossover programu jedan dio koncerta jesu arije, ali pjevam ih više iz ljubavi, čak i pijeteta prema pokojnoj baki. Ona je to voljela, a moj otac ih je cijeli život pjevao, no, ponavljam, nisam operni pjevač – kaže Tony.

Iza njega je i ispunjena pulska Arena. Prvi je izvođač koji je 2009. napunio zagrebačku Arenu dva dana zaredom. Upoznao se i s Joseom Mourinhom, koji je tijekom boravka u Zagrebu nogometašima Reala puštao njegove pjesme.

2011. godina za obitelj Cetinski bila jako loša. Vinka cetinski, majka popularnog pjevača je pod istragom, a Tony i njegova supruga Ivana Nobilo-Cetinski odlučili su se na odvojeni život.

Iza sebe ima dva propala braka, no s bivšim je suprugama - Antonelom Butigan i Ivanom Nobilo - u dobrim odnosima. Oni koji kažu da su sretno rastavljeni – lažu. Čovjek mora to doživjeti kao neki svoj poraz, no nakon njega treba smoći snage i krenuti dalje. Trenutačno sam najsretniji čovjek jer sam s obje bivše žene ostvario prijateljski odnos. A s Ivanom još i poslovno surađujem, tako da smo svakodnevno u kontaktu i funkcioniramo kao i kad smo bili u braku. Samo što ne živimo više zajedno… - rekao je Tony.

Tony Cetinski iz braka s Antonelom Budigan ima  sina Christiana, a iz braka s Ivanom Nobilo kćer Piju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije