Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjevač klape Intrade

Tomislav Bralić

tomislav bralić, klapa intrade (1)
01.12.2016.
u 00:00

Poznati klapski pjevač. Član klape Intrade, jedne od najpopularnijih hrvatskih klapa.

Tomislav Bralić rođen je u Bibinju, 10. prosinca 1968., od oca Roka i majke Marije, u obitelji s desetoro braće i sestara.

– Nije uvijek bilo lako i ponekad sam poželio imati i bolje tenisice ili hlače, ali sam zato odmalena naučio cijeniti to što imam i dijeliti s drugima, a to se ne može mjeriti s materijalnim stvarima – kaže Tomislav o odrastanju.

Glazbene gene naslijedio je od mame i njezine obitelji koji su u Bibinjama bili poznati kao odlični pjevači. Otac mu je također pjevao, i to u crkvenom zboru, ali on je, dodaje Tomislav, bolji govornik i pokretač, dok je majka bolja pjevačica. Nije slovio za najvećeg vragolana u Bibinjama, ali bio je živo dijete koje nije bilo lako zadržati u kući. Ni školskim klupama nije baš bio oduševljen. Više od školovanja za poštara i prehrambenog tehničara zanimalo ga pjevanje.

Čim je 1985. došao u srednju školu u Zadru, priključio se zboru Petar Zoranić, a od 1986. dio je klape Intrade. Klapa je miks Zadrana, Bibinjaca i Prečana i tijekom gotovo tri desetljeća zajedničkog druženja stvorili su jaku prijateljsku nit.  Uzor mu je bio Ljubo Stipišić, koji je pjesme predaka sačuvao od zaborava i po čijoj su zbirci pjesama “Intrade” nazvali svoju klapu.

No, 1988. Uslijedio je odlazak u JNA na Kosovu, a nakon toga pridružio se Hrvatskoj vojsci. Silno cijeni pokojnog predsjednika Tuđmana.

S klapom Intrade snimio je četiri samostalna CD-a - Dalmacijo lipa (2003.), Karta ljubavi (2006.), Lipa rič (2007.) i Ne damo te pismo naša (2009.),

Kad mu obveze to dopuste, Tomislav se uhvati okopavanja zemlje, sadnje i brige o maslinama. Danas mu je žao što se nije više potrudio oko škole, ali sada to nadoknađuje pomažući sinovima oko zadaće.

tomislav bralić, klapa intrade (1)
1/4

Supruga Mirjana, medicinska sestra, također pjeva u ženskoj klapi Garofuli. U skladnom braku rođena su četiri sina; Vice (1997.), Lovre (2000.), Ivan (2002.) i Marko (2006.), nasljednici su loze Bralić. Najviše interesa za glazbu pokazuje najmlađi Marko, ali tata se ne opterećuje hoće li ga itko od sinova naslijediti u klapi.

– Važno mi je da završe školu i odaberu zanimanje koje će ih usrećiti. Ako pokažu interes za pjevanje, neću ih sputavati u tome, ali zasad samo Marko voli pjevati po kući – kaže Bralić.

Strelovit glazbeni uspjeh započeo je koncertom u KD Vatroslava Lisinskog 2006. godine. Gost im je bio Oliver Dragojević s kojim su 2002. snimili i zajednički album i s kojim ih veže lijepo prijateljstvo. Za njega kažu da je pridruženi član klape Intrade.

Od tada momci redaju nastupe po velikim gradovima, pune dvorane i nižu hitove. Najslušaniji su "Croatio iz duše te ljubim" i "Zora bila".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije