Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetnik i trgovac automobilima

Pavo Zubak

'20.07.2011., Zagreb, Micevec -  U Oryx centru za sigurnu voznju odrzana je prezentacija novog Crobusovog autobusa Zora. Pavo Zubak Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL'
Foto: 'Zeljko Hladika/PIXSELL'
1/4
01.12.2016.
u 00:00

Počeo je 1992. kao vlasnik automehaničarske radionice u Sesvetskom Kraljevcu. Danas je najmoćniji hrvatski trgovac automobilima.

Porijeklom je iz Bosanske Posavine. Počeo je 1992. kao vlasnik automehaničarske radionice u Sesvetskom Kraljevcu. Danas je najmoćniji hrvatski trgovac automobilima.

Obogatio se uvozom i prodajom vozila marki Volkswagen, Audi, Škoda i Seat. Poslove je proširio i na Porsche. Za sebe će reći kako je ponajprije „Volkswagenov čovjek“.

Kaže da je uspješan zbog „posesivne odanosti poslu i obitelji“. U Velikoj Gorici je modernizirao poslovni kompleks koji je postao jedan od najreprezentativnijih takvih prostora u Europi. Povodom 25. obljetnice tvrtke objavio je svoje povlačenje iz Uprave na dužnost predsjednika Nadzornog odbora.

Tim poslovnim potezom želi omogućiti potpunu profesionalizaciju upravljanja tvrtkom te autonomiju menagementa u daljnjem razvoju korporacije. Zubak će uz savjetodavnu funkciju raditi na dugoročnom razvoju korporacije. Očekuje se da će uskoro s dionicama tvrtke izići na financijsko tržište.

Pet svojih dosadašnjih tvrtki specijaliziranih za prodaju i održavanje automobila marti Volkwagen, Audi, Seat i Škoda spojio je u jednu i stvorio brand „Auto Zubak“. Cilj mu je tim potezom još kvalitetnije odgovoriti na organizacijske izazove te potrebe i želje tržišta.

'20.07.2011., Zagreb, Micevec -  U Oryx centru za sigurnu voznju odrzana je prezentacija novog Crobusovog autobusa Zora. Pavo Zubak Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL'
1/4

U Zagrebu se okušao i u taxi poslovanju. Pokrenuo je a zatim i brzo ugasio tvrtku koja se htjela baviti tom djelatnošću.

„Kralj automobila“, kako ga nazivaju zbog mnoštva prometala koje je prodao u Hrvatskoj, nakon toga je odlučio investirati u poslovni turizam. U Žrnovnici kod Senja planira uložiti 55 milijuna kuna u izgradnju hotela i marine.

Javnost ga pamti i kao jednog od kratkotrajnih suvlasnika Večernjeg lista. Zajedno s poduzetnikom Ivicom Nuićem bio je kupac tog hrvatskog dnevnika preko tvrtke s Djevičanskih otoka. Kasnije su Večernji prodali austrijskoj Styriji.

Zubak posjeduje jahtu duljine 36,5 metara koja košta 15 milijuna eura. Nosi naziv Vila Velebita III, može ugostiti dvanaestero ljudi u šest apartmana, a o njima može brinuti osam članova posade.

Spada među decentne poduzetnike. Rijetko je u javnosti, ne daju intervjue, obitelj drži podalje od novinara. I dalje stanuje u obiteljskoj kući u Sesvetskom Kraljevcu, preko puta velebne vile koju je sagradio njegov daljnji rođak, trgovac oružjem, Zvonko Zubak. Mediji su ga spominjali i kao mogućeg člana udruge Prsten koju čine poduzetnici iz Bosanske Posavine, a navodno su financijski pomagali dolazak Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a.

Njegovi poslovi se stalno šire, a  bogatstvo raste. Sada se procjenjuje na preko 70 milijuna eura.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije