Naslovnica Enciklopedija Biografije

Josipa Lisac

Odrastala je uz Bacha i Bethoweena, ali više od klasike zanimali su je rock, kasnije i jazz. Godine 1975. Pjevala je i u rock operi "Gubec beg", a "Ave Marije" u njenoj izvedbi je posebna.
01. prosinca 2016. u 00:00 0 komentara 828 prikaza
Josipa Lisac
Foto: import
Pogledajte galeriju 1/4

Josipa Lisac rođena je 14. veljače 1950. godine u Zagrebu. Kao djevojčica lijepo je pjevala, živjela je za glazbu. Odrastala je uz Bacha i Bethoweena, ali više od klasike zanimali su je rock, kasnije i jazz.

Kad je imala 21 godinu upoznala je Karla Metinkoša dok su 1973. radili na "Dnevniku jedne ljubavi".  Godine 1975. Pjevala je i u rock operi "Gubec beg", a "Ave Marije" u njenoj izvedbi je posebna.

Nekoliko godina Karlo Metinkoš i  i Josipa Lisac proveli su u Americi radeći aa američkim glazbenicima. Tako je  1979. je nastao album "Made in USA", snimljen na hrvatskom i engleskom jeziku. Tijekom boravka u Americi , 1985.-1988., Josipa Lisac glumila je i u dva filma - "Loste Hero" i "Dirty Dozen.  Po povratku u Zagreb, dobila je ulogu u seriji "Smogovci", a nudili su joj i brojne kazališne role. 

Josipa Lisac
1 / 4

Metinkoš i Josipa Lisac bili su partneri i u stvaralaštvu i u ljubavi. Zajedno su izdali 13 albuma na kojima su bili brojni hitovi. Na žalost, Mentikoš je iznenada umro od infarkta 1991.

Od tada Josipa Lisaca održava tradiciju izvođenja koncerata njemu u čast. Pola stoljeća pjevačke karijere  obilježili su brojni  hitovi  među kojima su "Oluja", "Hir, hir, hir", "Magla", "Gdje Dunav ljubi nebo", "Danas sam luda" idrugi.
Iako je s Mentikošem živjela u velikoj ljubavi, Josipa Lisac nikad nije rodila.  Danas kaže da nije usamljena, mada je sama.

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.