Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjevačica

Josipa Lisac

Josipa Lisac
Foto: import
1/4
01.12.2016.
u 00:00

Odrastala je uz Bacha i Bethoweena, ali više od klasike zanimali su je rock, kasnije i jazz. Godine 1975. Pjevala je i u rock operi "Gubec beg", a "Ave Marije" u njenoj izvedbi je posebna.

Josipa Lisac rođena je 14. veljače 1950. godine u Zagrebu. Kao djevojčica lijepo je pjevala, živjela je za glazbu. Odrastala je uz Bacha i Bethoweena, ali više od klasike zanimali su je rock, kasnije i jazz.

Kad je imala 21 godinu upoznala je Karla Metinkoša dok su 1973. radili na "Dnevniku jedne ljubavi".  Godine 1975. Pjevala je i u rock operi "Gubec beg", a "Ave Marije" u njenoj izvedbi je posebna.

Nekoliko godina Karlo Metinkoš i  i Josipa Lisac proveli su u Americi radeći aa američkim glazbenicima. Tako je  1979. je nastao album "Made in USA", snimljen na hrvatskom i engleskom jeziku. Tijekom boravka u Americi , 1985.-1988., Josipa Lisac glumila je i u dva filma - "Loste Hero" i "Dirty Dozen.  Po povratku u Zagreb, dobila je ulogu u seriji "Smogovci", a nudili su joj i brojne kazališne role. 

Josipa Lisac
1/4

Metinkoš i Josipa Lisac bili su partneri i u stvaralaštvu i u ljubavi. Zajedno su izdali 13 albuma na kojima su bili brojni hitovi. Na žalost, Mentikoš je iznenada umro od infarkta 1991.

Od tada Josipa Lisaca održava tradiciju izvođenja koncerata njemu u čast. Pola stoljeća pjevačke karijere  obilježili su brojni  hitovi  među kojima su "Oluja", "Hir, hir, hir", "Magla", "Gdje Dunav ljubi nebo", "Danas sam luda" idrugi.
Iako je s Mentikošem živjela u velikoj ljubavi, Josipa Lisac nikad nije rodila.  Danas kaže da nije usamljena, mada je sama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije