Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmski, televizijski i kazališni glumac

Ivan Herceg

ivan herceg
01.12.2016.
u 00:00

Glumom se bavi otkako se 2000. iz drugog pokušaja upisao na Akademiju dramskih umjetnosti. Glavna uloga u sa­­punici “Dolina sunca” i veća u “Najboljim godinama” priskrbile su mu slavu i status zavodnika. Cijeli je život u sportu i da nije postao glumac, sigurno bi bio sportaš.

Ivan Herceg rođen je u Zagrebu 2. studenog 1981. godine. Otac mu se zove Joza, a majka Jaka Herceg. Ima sestru Ivu i brata Josipa. Bio je najživlje dijete u obitelji, penjao se po zgradama, gađali su ga puškom u kukuruzu, a uz njegovo se djetinjstvo vežu sami nestašluci i neiscrpna energija. Zato je kao dječak dobio nadimak Živko. Ivan se danas smirio, ali nadimak je u obitelji ostao.

Glumom se bavi otkako se 2000. iz drugog pokušaja upisao na Akademiju dramskih umjetnosti. Kad je 2009. godine diplomirao iza sebe je već imao četiri filma: Tu (2003.), "Pjevajte nešto ljubavno (2007.), Žena bez tijela (2007.) i Nije kraj (2008.). Glavna uloga u sa­­punici “Dolina sunca” i veća u “Najboljim godinama” priskrbile su mu slavu i status zavodnika. Igrao je u televizijskim serijama "Kad zvoni?" (2005.), "Cimmer fraj" (2007.) te "Larin izbor" kao Jakov "Jaša" Zlatar (2011.-2013.). Serija Larin izbor dobila je 2012. i svoju filmsku verziju "Larin izbor: Izgubljeni princ". Iz osobnih stavova i uvjerenja ne bi prihvatio ulogu antikrista ili sotone kao ni ulogu homoseksualca.

U kazalištu je na Dubrovačkim ljetnim igrama, 2006. igrao Oresta u Eshilovoj Orestiji u režiji Ozrena Prohića.

Pričalo se o njegovim vezama s Petrom Dugandžić, Nives Čanović, Anom Vilenicom i Jelenom Perčin te voditeljicom Tatjanom Jurić. Glasine o vezi sa Zrinkom Cvitešić oboje su demantirali, a Hercega su na internetskim forumima i portalima gledateljice proglasile jednim od najseksepilnijih Hrvata.

Hercegu su najvažnije osobe u životu roditelji, brat Josip i sestra Iva i uopće bliža rodbina. Izdvaja tetka Brku i tetku Ivu te nekoliko prijatelja za koje je siguran da bi za njega učinili baš sve.

ivan herceg
1/4

Cijeli je život u sportu i da nije postao glumac, sigurno bi bio sportaš. U te-kvon-dou je došao nadomak crnom pojasu i odustao pa se prebacio na košarku i tenis. Njegov mlađi brat Josip je teniski trener i najbolju mu je partner za igru. Osim toga Ivan trči po Maksimiru i ide u teretanu.

Iz tradicionalne je obitelji koja drži do braka i smatra da je to jedna od vrjednijih stvari u životu. Vidi se u braku i kada nađe djevojku za koju će osjetiti ono nešto, to će, kaže, biti to. U jednom trenutku života čak je i bio korak do braka, ali na kraju se ispostavilo da je bio u krivu.

U slobodno vrijeme najdraže mu je roštiljati s prijateljima. Draga mi je i dobro odigrana utakmica i nekoliko piva poslije nje. Veliki je filmofil, nerijetko se dogodi da pogleda tri filma zaredom. Zadnji koji ga je oduševio bio je “Nemilosrdni gadovi” Quentina Tarantina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije