Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

Šprajcer za Max!: Smjestili su mi jer sam zaustavio Štimca

'SPECIJAL MAX 04.04..2012., Zagreb - Neven Sprajcer, v.d. tajnika Udruge prvoligasa.  Photo: Boris Scitar/VLM'
'Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
07.04.2012.
u 12:15

Suspendirani predsjednik NS Karlovačke županije i bivši tajnik NK Karlovca i Udruge prvoligaša Neven Šprajcer (38), nedavno je proveo dva i pol mjeseca u pritvoru i otvoreno govori za novi broj tjednika Max!

Neven Šprajcer (38) u novom broju tjednika Max govori o danima iza rešetaka, bitki za fotelju predsjednika HNS-a, Štimcu, Markoviću, Mamiću, Jovanoviću...

Uhićeni ste u prosincu 2011. godine. Što vam se stavljalo na teret?

- Terete me za davanje mita osobama iz HNS-a. Naravno da se ne osjećam krivim, pa ako i dođe do podizanja optužnice, nemam razloga bojati se. Apsolutno mi je sve namješteno, a to dokazuje i boravak Igora Štimca u srijedu u Karlovcu kod Amirudina Talakića, u organizaciji čovjeka čije ime ne želim ni spomenuti, a koji me i prijavio Uskoku - kaže Šprajcer.

Kako je izgledalo privođenje?

- Došli su po mene u 7 ujutro, petorica iz Uskoka, korektno i profesionalno obavili su posao. Uhitili su me službeno u 11 sati u Zagrebu.

Kako je reagirala obitelj?

- Bila je u šoku. Pri odlasku iz kuće kazao sam obitelji da je sve moguće, nakon što su mi rekli zbog čega su došli u pretres i zašto odlazim na informativni razgovor. Spomenuli su mi Širića i Djedovića i da je netko od njih – propjevao.

Jeste li u zatvoru strahovali za svoju sigurnost?

- Nisam, ondje ste sigurniji nego na slobodi. U zatvor sam otišao s visokim tlakom, 170/110, te sam se odlučio za dijetu. Izbacio sam večeru, za ručak sam jeo samo meso, bez priloga i kruha, svaki dan šetao sam dva sata. U dva i pol mjeseca skinuo sam 16,5 kg, a tlak mi je posljednjih mjesec dana 125/80.

Kako danas gledate na dane provedene iza rešetaka?

- Nemam se na što žaliti. Bilo mi je samo neugodno kada je uhićen Pralija, jer nisam imao uvid u dnevni tisak, u kojemu je pisalo da sam ga ja prokazao. Pa sam tek kad sam izišao shvatio zašto su me u šetnji svi malo drugačije gledali.

U Remetincu ste bili istodobno kada i Željko Širić, kojemu ste, navodno, dali mito?

- Širića sam ondje vidio, ali nismo komunicirali. Nismo mogli, niti smo imali potrebe. Preko odvjetnika znali smo situaciju s jedne i druge strane. Poslije, kad smo izišli, vidjeli smo se na piću, kao i mnogo puta prije. Najmanje smo razgovarali o ovoj temi. Naši slučajevi se ni po čemu ne podudaraju...

Cijeli intervju pročitajte u Maxu!

neven šprajcer

I nakon izlaska našao sam se sa Širićem

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:48 07.04.2012.

U zatvor sam otišao s visokim tlakom, 170/110, te sam se odlučio za dijetu. Izbacio sam večeru, za ručak sam jeo samo meso, bez priloga i kruha, svaki dan šetao sam dva sata. U dva i pol mjeseca skinuo sam 16,5 kg, a tlak mi je posljednjih mjesec dana 125/80. >>>> Izgleda da je tebe u zatvor trebalo strpati ranije. Zdraviji bi bio.......U Hrvatskoj pod hitno trebe provesti potpunu LUSTRACIJU , staviti 1000 -ce u zatvor ,koji bi potom imali normalan tlak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije