Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera Tuareg

Mirko Smoljić tvrdi da ga je Željka Pokupec prisilila da tereti Primorca

dragan primorac (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
21.06.2013.
u 15:19

Sve ovo je lakrdija i primjer kako pravosuđe ne smije raditi. Hrvatska ulazi u EU i moramo se razračunati s mafijom u pravosuđu – kazao je Primorac.

Optužnica u aferi Tuareg, kojom se Dragutin Funda, bivši ravnatelj Hrvatskog zavoda za norme, i Dragan Primorac, bivši ministar obrazovanja, terete za zloporabu položaja i ovlasti tešku 456.454 kune, ni iz drugog pokušaja nije postala pravomoćna.

Nezakonit dokaz

Naime, obrana je danas na optužnom vijeću tražila da se iz spisa izdvoje pojedini iskazi jer ih smatraju nezakonitim dokazima. Svoj zahtjev argumentirali su i prijedlogom za saslušanje dr. sc. Mirka Smoljića, bivšeg Primorčeva savjetnika, koji je sudu dostavio izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika, a u kojoj tvrdi da ga je Željka Pokupec, zagrebačka županijska državna odvjetnica, prisilila da tereti Primorca. Smoljić je u izjavi naveo i da mu je Pokupec “prijetila da će od svjedoka postati optuženik te da će završiti u zatvoru”.

Nakon što je saslušalo Smoljića, optužno vijeće zaključilo je da iskazi čije izdvajanje iz spisa traži Primorčeva obrana nisu nezakoniti, a kako će se Primorac na tu odluku žaliti, na kraju će o svemu odlučiti Vrhovni sud. Ono što se događalo na optužnom vijeću bilo je povod Primorcu za žestoku reakciju te je najavio da će protiv Željke Pokupec podnijeti kaznenu prijavu.

 – Ovo je jedan od sličnih skandala koji je vezan uz njezino ime. Podnijet ćemo prijavu, tražimo njezino razrješenje s mjesta zagrebačke županijske državne odvjetnice ta da odgovora u skladu sa zakonom. O svemu smo izvijestili i predsjednika Ivu Josipovića i Paula Vandorena, veleposlanika EU. Sve ovo je lakrdija i primjer kako pravosuđe ne smije raditi. Hrvatska ulazi u EU i moramo se razračunati s mafijom u pravosuđu – kazao je Primorac.

 Prijedlog odbijen

 Da je bio izložen pritiscima ustvrdio je i Smoljić, koji pak detaljnije o svemu nije htio govoriti. Na Primorčeve optužbe iz DORH-a su tek kratko poručili da “ocjenu o zakonitosti postupanja i izvođenja dokaza donosi sud, što je Županijski sud i napravio odbivši prijedlog obrane za izdvajanje dokaza kao nezakonitog.”

>> Primorac nije čuo za fondove, a Miše niječe sve rečeno u USKOK-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije