Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIMI MEDIA

Primorac nije čuo za fondove, a Miše niječe sve rečeno u USKOK-u

fimi media (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/3
11.02.2013.
u 15:09

Iako je Primorac na klupu za svjedoke sjeo kao svjedok obrane, dojam je da svojim iskazom obrani nije puno pomogao.

 – U Predsjedništvu HDZ-a sjedili su ljudi od digniteta i dok sam ja tamo bio, nikada se nije pričalo o crnim fondovima. Nije mi poznato ni da se nešto plaćalo mimo računa. Za Fimi mediju sam čuo dvije godine nakon što sam otišao iz HDZ-a, a čini mi se da je za marketinške poslove stranke bila zadužena firma koja se zvala Masol – kazao je Dragan Primorac, bivši ministar znanosti, obrazovanja i športa, svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja za aferu Fimi media.

Iako je Primorac na klupu za svjedoke sjeo kao svjedok obrane, dojam je da svojim iskazom obrani nije puno pomogao. Jer o svemu onome što je zanimalo branitelje Ive Sanadera – kako je funkcioniralo Predsjedništvo HDZ-a, je li se na njemu raspravljalo o financijama stranke i tome slično – Primorac nije previše znao. U svom je iskazu tako naveo da je on bio nestranački ministar u jednom mandatu, a kada je 2007. ušao u HDZ, bio je član Predsjedništva stranke, no na sjednice je dolazio kada je mogao. Što se tiče izvještaja o financijama stranke, kazao je kako mu se čini da je on prezentiran u općim crtama bez prevelikih detalja, a na pitanje tko je bio šef računovodstva u to vrijeme, Primorac je odgovorio:

– S računovodstvom nisam imao previše veze. Samo sam kasnije čuo da je ta osoba premještena na drugo radno mjesto, no zbog čega ne znam.

Mnogo živopisniji svjedok od Primoraca bio je Vedran Miše, čovjek koji je s jedinim od Sanaderove braće išao u osnovnu školu. I dok je u istrazi iskazivao kako je svojevremeno sa Sinišom Caktašem, s kojim je imao zajednički posao, putovao u inozemstvo te bi se na tim putovanjima zaustavljali u Salzburgu, kako bi Caktaš Sanaderu, koji je tamo studirao, dao neke novce, Miše je jučer sve to zanijekao. Kako je upadao u kontradiktornosti, prvo kazavši da je diktat svog iskaza u USKOK-u slušao, pa da nije, a zatim da je, odnosno da nije rekao to što mu je pročitano, u jednom ga je trenutku sutkinja Ivana Čalić upitala:

– Jeste li vi uopće u USKOK-u davali iskaz?

– Jesam, četiri sata – odgovorio je svjedok.

– A o čemu ste iskazivali? – zanimalo je dalje sutkinju?

– Ne znam, bilo je puno pitanja? – odgovorio je svjedok.

– Kakvih pitanja? – pitala je dalje sutkinja.

– O Sanaderu, od kada ga poznajem i tako to – odgovorio je svjedok.

Kada mu je potom ponovo predočeno kako je iskazivao da je kao dijete dolazio k Sanaderu kući, dok je jučer tvrdio da Sanadera poznaje iz medija, svjedok je kazao:

– Ne znam zašto sam to rekao, ako sam uopće rekao. Istinitosti njegova iskaza prigovorio je Sanader, ustvrdivši da Miše nikada nije dolazio k njima kući te da on nikada nije živio u Salzburgu, osim, kako je rekao, “one epizode s pritvorom”.

Na klupu za svjedoke u utorak bi trebala sjesti pjevačica Nina Badrić, koja je nastupala za HDZ tijekom jedne od izbornih kampanja i za to, prema optužnici, na ruke dobila novac iz stranačkog crnog fonda.

>>Razotkrio Fimi-mediju pa postao glavni rizničar HDZ-a

Komentara 14

VG
Vjerica Galic
16:26 11.02.2013.

Po meni je Primorac daleko najmoralniji i najsposobniji ministar, bez iti jedne mrlje.

AB
abendblatt
18:11 11.02.2013.

Jedno je sigurno, oni koji su krali, krali su tajno, nisu oglasavali svoju kradju u Plavom oglasniku, ...

VI
Vice71
16:21 11.02.2013.

Po meni Primorac je čovjek koji ima dostojanstvo i autoritet kojeg u Hrvatskoj nitko od političara nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije