Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVE IT DIONICE

ZSE će Spanu odmah odobriti izlistavanje

Luka Stanzl/Pixsell
09.07.2021.
u 08:00

– Izlaskom na Zagrebačku burzu želimo osigurati organski rast na postojećim tržištima, ali i omogućiti nastavak širenja na ona međunarodna – kaže osnivač i predsjednik uprave Spana Nikola Dujmović

Domaćoj IT kompaniji Span Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga odobrilo je jučer izlazak na Zagrebačku burzu. Kako su izvijestili iz Hanfe, odobren je “jedinstveni prospekt za javnu ponudu do 578.200 redovnih dionica i uvrštenje 1,96 milijuna redovnih dionica (nominalne vrijednosti deset kuna po dionici) na Zagrebačku burzu”.

Riječ je o uvrštenju prvih tehnoloških dionica za trgovanje na domaćem tržištu nakon 18 godina, kada su u srpnju 2003. na tadašnju javnu kotizaciju ZSE uvrštene dionice Ericssona Nikole Tesle. Izlaskom na domaće uređeno tržište kapitala, Span kao jedna od vodećih hrvatskih IT kompanija želi omogućiti nastavak širenja poslovanja, a dionice se uvrštavaju na Službeno tržište Zagrebačke burze.

– Izlaskom na Zagrebačku burzu želimo osigurati organski rast na postojećim tržištima, ali i omogućiti nastavak širenja na ona međunarodna. Ojačani novim dioničarima i njihovim povjerenjem, a među kojima će prvi biti upravo naši zaposlenici koji su izgradili Span kakav je danas, dobivamo dodatan vjetar u leđa. Ono što je sigurno je da je budućnost digitalna, a mi ćemo nastaviti stvarati najbolja IT rješenja za izazove koji su pred privatnim i javnim sektorom kako bi omogućili njihovo sigurno i održivo poslovanje – kaže osnivač i predsjednik uprave Spana Nikola Dujmović.

Predsjednica uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić izjavila je kako su iznimno zadovoljni što je jedna tehnološka kompanija odlučila izaći na Zagrebačku burzu.

– Počašćeni smo što je Span izabrao nas. O trenutku uvrštenja dionica odlučuje sama kompanija, a mi ćemo po primitku odmah odobriti zahtjev – rekla je Ivana Gažić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije