Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Čermak:

'Želim prodavati najbolji benzin i imati barem sto benzinskih crpki'

\'05.12.2006., Zagreb - General Ivan Cermak dolazi na davanje iskaza pred haaskim sudom u Selskoj cesti. Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Boris Ščitar/PIXSELL
02.02.2013.
u 08:12

O cijeni ne mogu govoriti, no mogu reći da financije nisu bile odlučujući faktor.

Zašto ste se odlučili preuzeti OMV Hrvatska?

Vidite što je život. Nakon 10 godina preuzimam tvrtku koja je izrasla iz Croduxa koji sam prodao OMV-u. Radi se o neosporno najkvalitetnijim benzinskim postajama u zemlji, no vjerujem da ih možemo učiniti još profitabilnijima. Imamo veliko iskustvo u maloprodaji naftnih derivata – i Crodux i Tifon gradili smo od nule – pa vjerujem da ćemo to iskustvo znati pretočiti u daljnji razvoj tvrtke.

Kakvi su vaši planovi za to?

U roku od devet mjeseci moramo provesti rebrendiranje benzinskih postaja koje će u budućnosti poslovati pod tržišnom markom Crodux Derivati. Taj brend želimo pozicionirati kao najkvalitetniji na tržištu, kao što smo svojedobno učinili s Tifonom. To znači da ćemo uvesti nove proizvode i usluge te prodavati najkvalitetnije derivate. Oni koji se sjećaju početaka Tifona sjećaju se da je taj lanac bio apsolutni simbol za kvalitetu goriva. To će ubuduće biti Crodux, jednako kao što je i Crodux Plin već sada prepoznat kao izvor najkvalitetnijeg ukapljenog naftnog plina na tržištu. Nećemo stati na tome. Imamo velike planove, širit ćemo lanac. Konačni nam je cilj imati ukupno sto benzinskih postaja.

Više je stranih kompanija bilo zainteresirano za kupnju OMV-ovih pumpi, no na kraju je prihvaćena Corduxova ponuda. Je li vaša ponuda bila financijski najpovoljnija?

O cijeni ne mogu govoriti, no mogu reći da financije nisu bile odlučujući faktor. Mi smo tijekom godina održavali izvrsne odnose s OMV-om. Uostalom, na njihovim pumpama se i dosad prodavao Croduxov autoplin. Mislim da su upravo ti odnosi bili ključni za dogovor.

Je li istina da su iz OMV tražili da im jamčite kako iza vas ne stoji mađarski MOL?

To je potpuno netočno. Niti je bilo takva zahtjeva niti iza mene stoji MOL. Dapače, s MOL-om nemam nikakvih poslovnih odnosa. Preuzimanje OMV-a moj je privatni pothvat, a bit ćemo oštra konkurencija svima, uključujući Inu i MOL.

>>Čermak kupio OMV Hrvatska, transakcija vrijedna oko 100 mil. €

Ključne riječi

Komentara 69

Avatar Marko232
Marko232
11:46 02.02.2013.

02.02.2013. u 11:37h jošnasima je napisao/la: reci ti, koji su bolji hrvati. oni koji imaju na banci 30 miliona eura i ni ne znamo za njih da ništa ne trebaju radit do kraja života, ili oni koji novce ulažu kakoo bu od stranaca preuzeli poslove u hrvatskoj. zamisli da mi kupimo i INA-u i Plivu nazad.

MR
mravac8
11:21 02.02.2013.

Drpolje Narod je trebao shvatiti 90-tih pa i 80-tih. Sada može shvaćati koliko god hoće, kasno je, ne može više ništa napraviti.

CV
car_vukota
09:19 02.02.2013.

Nedavno ste ga dočekali kao heroja, a sad se pitate odakle pišljivih 100 000 000 eura? Ko bi vama ugodio hahahaha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije