Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamrznute transakcije

Zbog moratorija u Tisku i Konzumu ne mogu se platiti režije i računi

Grad Pula donio je odluku o zabrani prodaje pića na kioscima
Sasa Miljevic/PIXSELL
01.03.2022.
u 14:41

Tijekom moratorija banka nije u mogućnosti provoditi odlazne naloge pa bili to čak i samo prijenosi

Zbog dvodnevnog moratorija uvedenog na poslovanje u Sberbanci, građani jučer i danas ne mogu platiti račune i režije na kioscima Tiska i u dućanima Konzuma jer se transakcije provode preko računa Sberbanke. Provjerili smo to i u Sberbanci u kojoj su pojasnili:

- U skladu s Rješenjem HNB-a o stupanju na snagu 48-satnog moratorija, Sberbanka je privremeno onemogućila transakcije plaćanja računa i režija na prodajnim mjestima Tiska i Konzuma. Naime, redovan proces je takav da novac kojim klijenti plate račune i režije završava na računu Sberbanke te ga banka prosljeđuje na račune izdavatelja. Za vrijeme trajanja moratorija banka nije u mogućnosti provoditi odlazne naloge, pa bili to čak i samo prijenosi, kao što je slučaj kod usluge plaćanja režija na prodajnim mjestima Tiska i Konzuma te je iz tog razloga usluga privremeno onemogućena – kažu u Sberbanci.

Dodaju da će sve informacije o novostima i promjenama, čim budu dostupne, objaviti na web stranici banke.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tony_Montana
Tony_Montana
08:05 07.03.2022.

Kako Morganovi i Rothshildovi posluju u Moskvi?! vidim da na google piše otvoreno do 18h danas...Oy vey!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije