Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Završena predstečajna nagodba EPH, novi vlasnik Marijan Hanžeković

Hanžekovićeva izjava znači kako je predstečajna priča medijskog izdavača u čijem je vlastništvu Jutarnji list, Globus, Gloria i druge novine, konačno završila
21. studenoga 2014. u 16:36 33 komentara 11550 prikaza
Marijan Hanžeković
Foto: Robert Anic/PIXSELL

– Mogu samo reći kako je točno da je skupština održana u skladu s predstečajnom nagodbom – glasi kratka izjava koju nam je danas dao odvjetnik Marijan Hanžeković odgovarajući na pitanje je li preuzeo vlasništvo nad Europa press holdingom.

Prevedeno, Hanžekovićeva izjava znači kako je predstečajna priča medijskog izdavača u čijem su vlasništvu Jutarnji list, Globus, Gloria i druge novine, konačno završila. Hanžeković je postao novi vlasnik, a predstoji mu samo upisati se u registar Trgovačkog suda, potom sazvati novu skupštinu i promijeniti upravu EPH.

Inače, Marijan Hanžeković, branitelj zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, već godinama slovi kao jedan od najbogatijih hrvatskih odvjetnika i ime mu se godinama nalazi pri vrhu top-lista najbogatijih Hrvata. Prema podacima Poslovne Hrvatske, Hanžeković upravlja s oko 6,1 milijun eura, a njegovo odvjetničko društvo, koje zapošljava 104 osobe, lani je uprihodilo 46,75 milijuna kuna, dok mu je dobit bila 8,37 milijuna kuna.

>> Jedan od najbogatijih hrvatskih odvjetnika: Tko je Marijan Hanžeković?

>> Sudac Kolakušić odbio predstečajnu nagodbu EPH Magazina

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • crnaguja1950:

    ovakvi likovi poput ovog derikože su stvarni vlasnici hrvatske.beskrupulozni,vladari iz sjene,moćnici koji gaze sve živo i mrtvo pred sobom.Na koji nači nje običan odjetnik postao vlasnik pola hrvatske?od telekoma,do medija?radi sa gradom Zagrebom,radi sa državom,radi sa ht-om...sa milion drugih.....svi koji ... prikaži još! propadnu dođu njemu u ruke.slučajno?

  • narod1:

    Ovršuje građane, kupuje medije još malo pa će nam ovaj gospodin legalno ulaziti u domove Izlaz je na Šentilju kao i puno godina dosad

  • tamanitelj:

    Kamo je otišao Pavić ,,neka vrati lovu koju mu je oprostio Linić