Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preuzeo vlasništvo

Završena predstečajna nagodba EPH, novi vlasnik Marijan Hanžeković

Marijan Hanžeković
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
21.11.2014.
u 16:36

Hanžekovićeva izjava znači kako je predstečajna priča medijskog izdavača u čijem je vlastništvu Jutarnji list, Globus, Gloria i druge novine, konačno završila

– Mogu samo reći kako je točno da je skupština održana u skladu s predstečajnom nagodbom – glasi kratka izjava koju nam je danas dao odvjetnik Marijan Hanžeković odgovarajući na pitanje je li preuzeo vlasništvo nad Europa press holdingom.

Prevedeno, Hanžekovićeva izjava znači kako je predstečajna priča medijskog izdavača u čijem su vlasništvu Jutarnji list, Globus, Gloria i druge novine, konačno završila. Hanžeković je postao novi vlasnik, a predstoji mu samo upisati se u registar Trgovačkog suda, potom sazvati novu skupštinu i promijeniti upravu EPH.

Inače, Marijan Hanžeković, branitelj zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, već godinama slovi kao jedan od najbogatijih hrvatskih odvjetnika i ime mu se godinama nalazi pri vrhu top-lista najbogatijih Hrvata. Prema podacima Poslovne Hrvatske, Hanžeković upravlja s oko 6,1 milijun eura, a njegovo odvjetničko društvo, koje zapošljava 104 osobe, lani je uprihodilo 46,75 milijuna kuna, dok mu je dobit bila 8,37 milijuna kuna.

>> Jedan od najbogatijih hrvatskih odvjetnika: Tko je Marijan Hanžeković?

>> Sudac Kolakušić odbio predstečajnu nagodbu EPH Magazina

Komentara 33

CR
crnaguja1950
16:44 21.11.2014.

ovakvi likovi poput ovog derikože su stvarni vlasnici hrvatske.beskrupulozni,vladari iz sjene,moćnici koji gaze sve živo i mrtvo pred sobom.Na koji nači nje običan odjetnik postao vlasnik pola hrvatske?od telekoma,do medija?radi sa gradom Zagrebom,radi sa državom,radi sa ht-om...sa milion drugih.....svi koji propadnu dođu njemu u ruke.slučajno?

NA
narod1
17:13 21.11.2014.

Ovršuje građane, kupuje medije još malo pa će nam ovaj gospodin legalno ulaziti u domove Izlaz je na Šentilju kao i puno godina dosad

TA
tamanitelj
17:04 21.11.2014.

Kamo je otišao Pavić ,,neka vrati lovu koju mu je oprostio Linić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije