Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trotjedni odmor

Zaposlenici Kraša na kolektivnom godišnjem

Kraš
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/3
20.03.2020.
u 16:15

Radnici inače u uskrsno vrijeme imaju tjedan dana kolektivnog godišnjeg, no zbog epidemiološke situacije u državi godišnji će početi ranije u cilju zaštite i prevencije zdravlja radnika

Zaposlenici Kraša i Karoline u Osijeku od srijede, 25.ožujka, koristit će trotjedni kolektivni godišnji odmor tijekom kojeg će im pripadati sva prava zajamčena kolektivnim ugovorom, priopćili su iz Kraša. Radnici inače u uskrsno vrijeme imaju tjedan dana kolektivnog godišnjeg, no zbog epidemiološke situacije u državi godišnji će početi ranije u cilju zaštite i prevencije zdravlja radnika.

- Kraš će osigurati isporuku proizvoda svojim kupcima, a u zalihama ima dovoljno proizvoda za dvomjesečne potrebe tržišta. Kraševe bombonierre ostaju otvorene, ali je zbog mjera zaštite zdravlja zaposlenika rad organiziran s minimalnim brojem radnika. Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite Kraševi choco barovi su zatvoreni - kažu iz Kraša. Tvrde kako će u idućim danima smanjivati obujam proizvodnje sukladno potrebama tržišta.

- U ovom je trenutku najvažnije zaštititi zdravlje, stoga je kolektivni godišnji odmor za radnike najbolji način da osiguramo sigurnost svima. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da što prije, sukladno okolnostima nastavimo s uobičajenim radom - kazao je predsjednik uprave Kraša Damir Bulić.

Iz Kraš grupe poručuju kako su u svim svojim proizvodnim pogonima, maloprodaji i poslovnoj zgradi već poduzeli mjere osiguranja kontinuiteta proizvodnje, poslovanja i zaposlenosti u izvanrednim uvjetima. Tvrde kako Kraš posluje stabilno i isporučuje robu svojim kupcima, a u fokusu je zadržavanje gotovo 2500 radnih mjesta.

- Naglašavamo da smo od početka epidemiološke krize izazvane koronavirusom poduzeli sve mjere sigurnosti naših radnika pa su posljednjih tjedana zaposleni u potpornim službama i administraciji radili od kuće. Proizvodni radnici radili su u uvjetima pojačanih mjera prevencije pri čemu smo primijenili sve preporuke nadležnih organa vezano za zaštitu života i zdravlja zaposlenih - stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 1

IV
ivicin
16:31 20.03.2020.

tako ce svi krenuti ....bit ce ovo preteska godina za naciju i croatiu ...i za voljenu EU....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije