Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja s rusima

Za rast kao prije krize Hrvatska ne smije zaboraviti istočno tržište

'24.04.2013., Zagreb -  Otvorenje Sperbank u Varsavskoj ulici. Violoncelistica Ana Rucner odusevila je prisutne spustivsi se sa zgrade svirajuci violoncelo.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
24.04.2013.
u 18:36

Jedan od ciljeva velike ruske Sberbanke je postati najpoželjniji hrvatski poslodavac

– Hrvatsko je tržište za nas iznimno bitno jer smo upoznati s tempom rasta prije krize. Da biste ponovno postigli takav tempo, ne smijete zaboraviti da postoji i drugo tržište, istočno. Nešto je manje od zapadnoeuropskog, ali ne manje vrijedno – istaknuo je na grandioznom otvaranju prve “rebrendirane” hrvatske poslovnice Sberbanke Sergej Gorkov, zamjenik predsjednika uprave ruske Sberbanke, koji se dan prije sastao i s ministrom financija Slavkom Linićem te razgovarao o pripremi sporazuma o unapređenju poslovanja s Rusijom.

Ne kupuju Hypo

Osim financijske podrške, Gorkov ističe da je ruski bankarski div, drugi po prihodima u Europi, spremam pomoći hrvatskim tvrtkama osiguravanjem kontakata nužnih za ulazak na tržište Ruske Federacije, ali i Turske, Ukrajine, Indije i svih tržišta na kojima su prisutni. Ponovno je demantirao glasine da su potencijalni kupac Hypo banke, jer im je u ovoj fazi poslovanja najvažnije stvaranje nove platforme za rast, dok akvizicije možemo očekivati kroz nekoliko godina. Poslovnica preuređena prema standardima grupe ima samouslužnu zonu dostupnu 24 sata dnevno te iPad zonu u kojoj je moguće otvaranje online računa. Do kraja godine preuredit će i 30 preostalih poslovnica.

– Tri su nam glavne strateške odrednice; preko našeg novog snažnog vlasnika stvoriti klijentima most prema ruskom i tržištu Zajednice Nezavisnih Država, jače se fokusirati na unapređenje ponude u poslovanju s pravnim osobama i građanima te uvesti inovacije na tržište – najavila je predsjednica uprave Sberbanke u Hrvatskoj Andrea Kovacs-Wöhry te dodala da im je jedan od ciljeva postati najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj.

Poduzetnici o iskustvima

Na panel-diskusiji o svojim impresijama i potencijalima ruskog tržišta govorili su i Emil Tedeschi, čelnik Atlantic grupe, te Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije