Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBVEZUJUĆE PONUDE

Za državni udjel u Končaru zainteresirano 13 ulagača

končar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
31.05.2016.
u 15:32

Ukupno je pristiglo ponuda za kupnju 757.780 dionica odnosno iskazan je interes koji premašuje broj ponuđenih dionica

Centar za restrukturiranje i prodaju zaprimio je 13 obvezujućih ponuda za kupnju 20,4 udjela u Končaru EI, no kako se još radi njihova analiza, za sada ne izlaze s imenima zainteresiranih. No već su ranije neki mirovinski fondovi izrazili interes da povećaju svoj udjel u Končaru, jer njih tri - AZ, Erste Plavi i PBZ CO već jesu u vlasničkoj strukturi. Kako doznajemo, sva tri obvezna mirovinska fonda su predala ponudu. 

Kako se navodi u priopćenju, ukupno je pristiglo ponuda za kupnju 757.780 dionica odnosno iskazan je interes koji premašuje broj ponuđenih dionica. Nije pristigna niti jedna ponuda po principu "sve ili ništa". Povjerenstvo za otvaranje obvezujućih ponuda  sastavilo je Zapisnik s otvaranja obvezujućih ponuda koje će uz Izvješće o zaprimljenim obvezujućim ponudama proslijediti Upravnom vijeću CERP-a radi donošenja konačne odluke o prodaji kroz blok-transakciju/transakcije na Zagrebačkoj burzi.

>> Prodaja državnih tvrtki jedino rješenje za smanjenje javnog duga

>> Adris hoće CO, a mirovinski fondovi Končar

Komentara 1

DE
Demokracija
16:14 31.05.2016.

Cijene braniteljskih dionica će sada vrijediti 5-10 puta više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije