Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLOVNI UZLET

Vratili smo ljude, imperativ 
je kvaliteta radnih mjesta

Poslovni uzlet, Labin
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/7
01.07.2017.
u 07:40

Već drugi put Labin je jučer bio domaćin Poslovnog uzleta akcije Poslovnog dnevnika jer, rekao je gradonačelnik Valter Glavičić, radi se o gradu koji se nakon pokleknuća rudarske industrije početkom devedesetih godina spremno dočekao na noge.

– Uzlet je priča koja u Labinu traje već neko vrijeme i nadamo se da ćemo postati još bolji i jači. Upravo su malo i srednje poduzetništvo okosnica razvoja grada Labina i naš je sljedeći cilj dodatno povećanje kvalitete radnih mjesta – kazao je Glavičić i istaknuo da su kvalitetna razvojna strategija i korištenje komparativnih prednosti bili preduvjeti koji su omogućili da Labin danas sve više postaje sredinom u koju se ljudi doseljavaju.

Domagoj Ostović, vlasnik Lloyds Design Studija, upravo je jedan od takvih labinskih primjera uspjeha. Mladi se Bjelovarčanin u Labin doselio prije šest godina i u sobi od nekoliko kvadrata osnovao tvrtku Lloyds Design Studio koja se uspinje u sektoru razvoja softverskih rješenja. Zapošljava više od deset stručnjaka, a izazovnim projektima otvara mogućnost da se mladi u Labin i vrate.

U labinskom poduzetništvu neizostavna je tvornica peći i kotlova na pelete MCZ, čiji direktor Kristian Krpan u pogonu vrijednom 5,5 milijuna eura danas zapošljava 65 ljudi. – Jedan od glavnih razloga pokretanja proizvodnje MCZ-a na labinskom području bio je ‘bazen’ postojeće radne snage – pojašnjava Krpan i naglašava da ne treba banalizirati tradicionalna znanja jer su proizvodne djelatnosti suočene upravo s njihovim deficitom.

William Negri, vlasnik OPG-a Negri, smatra da su za uspjeh, osim obiteljske tradicije bavljenja maslinarstvom i ljubavi prema poslu, potrebne i različite vještine.

– Tvrtka smo vezana za destinaciju, a nijedna regija ne može bez svojih proizvodnih djelatnosti. S Gradom i Županijom imamo odličnu suradnju već 27 godina jer lokalna samouprava uvažava potrebe poduzetnika. Svima nam je cilj razvoj koji će generirati dobrobit za sve – zaključuje Negri.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije