Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Prijavite se na Zabin natječaj i ostvarite potporu za svoju poduzetničku ideju

Zaba
PR
Autor
PR članak
23.06.2017.
u 08:00

Projekt Moj Zaba Start pokrenut je 2013. godine te je kroz njega Zagrebačka banka podržala 29 najboljih održivih projekata iz različitih područja.

Pokrenuti vlastiti posao često je vrlo izazovno, a nedostatak početnog kapitala mnoge mlade i ambiciozne poduzetnike često obeshrabri da realiziraju svoje ideje. Dobri i inovativni projekti tako katkada ostanu nezapaženi, a potrebno je samo malo da uspiju.

Zato je poduzetnicima početnicima važno dati podršku i vjetar u leđa koji će ih ohrabriti da svoje ideje provedu i komercijaliziraju. Zagrebačka banka prepoznala je tu potrebu poduzetnika početnika te već četvrtu godinu provodi natječaj kroz koji poduzetnicima omogućuje da realiziraju projekte, a time i pridonesu stabiliziranju i jačanju hrvatskoga gospodarstva.

Projekt Moj Zaba Start pokrenut je 2013. godine te je kroz njega Zagrebačka banka podržala 29 najboljih održivih projekata iz različitih područja. Među njima su sada već tržišno razvijeni projekti poput web-aplikacije Rentlio za iznajmljivanje apartmana i soba, iCat katamarana za povezivanje otoka te startupovi poput Adopta koji se bavi izradom online softwarea koji S&M tech tvrtkama pruža podršku u zapošljavanju ljudi. Među dobitnicima potpora je i Gooma, mobilno poslovno rješenje za obradu loko-vožnje i putnih naloga te MyBeeLine, tehnološko rješenje za upravljanje poslovanjem u pčelarstvu.

Ove godine kroz natječaj Moj Zaba Start, u kategoriji Poduzetništvo, potpore će se dodjeljivati najboljim projektima iz područja novih tehnologija, razvoja novih proizvoda i inovacija koji podrazumijevaju drukčiji, inovativan pristup poslovanju, a povezani su s pokretanjem poslovanja (startup) ili primjenom inovativnih rješenja te znatno utječu na razvoj postojećeg poslovanja i generiranje prihoda, širenje i nova zapošljavanja.

Što je potrebno da bi se ostvarila potpora? Presudna je kvaliteta i održivost projekta te tržišni potencijal, a na natječaj se mogu prijaviti fizičke osobe, poduzetnici te profitne i neprofitne organizacije koje zadovoljavaju kriterije.

Ukupna vrijednost potpora koje će se dodijeliti kroz Moj Zaba Start program je 990.000 kuna, od čega je za poduzetničke ideje osigurano 330.000 kuna.

Potpore najboljim projektima iznose 120.000 kuna za prvoplasirani projekt, 100.000 kuna za drugoplasirani te 80.000 kuna za trećeplasirani projekt.

Osim nagrada koje dodjeljuje stručna komisija, posebnu nagradu dodijelit će i javnost. Na temelju glasova javnosti prikupljenih putem portala www.mojzabastart.hr dodijelit će se, naime, financijska potpora u iznosu od 30.000 kuna projektu koji je među finalistima skupio najviše glasova.

Moj Zaba Start možete pratiti na www.mojzabastart.hr ili na društvenim mrežama pod #MojZabaStart

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?