Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadrovske promjene

Vlada imenovala novog šefa HEP-a: Tko je Frane Barbarić?

Frane Barbarić
21.12.2017.
u 18:16

Nakon mjeseci čekanja, u upravu su ušli i Nikola Rukavina, Marko Ćosić, Saša Dujmić, Tomislav Šambić i Petar Sprčić

Premijer Plenković, nakon mjeseci čekanja, napokon je odlučio tko čini novu upravu HEP-a. Predsjednik uprave je Frane Barbarić, predsjednik HDZ-a Novi Zagreb – istok i direktor Direkcije za ljudske potencijale, pravne i opće poslove HEP-a, a članovi uprave su Nikola Rukavina, pomoćnik direktora HEP proizvodnje koji je slovio kao kadar Darka Milinovića ali i HNS-a, Marko Ćosić, sin Krešimira Ćosića koji je bio prokurist ukrajinsko-slovačke tvrtke Korlea koja je HEP-u prodavala struju, zatim Saša Dujmić (HNS) i Tomislav Šambić iz kvote HNS-a te Petar Sprčić, predsjednik NO HEP Opskrbe i kum ministra energetike Tomislava Ćorića.

Frane Barbarić isključivo je izbor Andreja Plenkovića za predsjednika uprave HEP-a iako su u konkurenciji bili i Rukavina i Ćosić. No, premijer se navodno nije odlučio za Rukavinu jer je imao podršku tzv. desne struje HDZ-a, a Ćosić je eliminiran iz igre za prvog igrača vjerojatno zato što je poslovao s HEP-om dok mu je otac bio član Nadzornog odbora HEP-a. Politički kuloari kažu da je u HDZ-u bilo pritisaka na premijera da upravo Ćosića postavi za prvog čovjeka domaćeg proizvođača struje. Rukavina je imao potporu i HNS-a jer smatraju da je odličan inženjer i, kada ih je premijer pitao za mišljenje, sugerirali su upravo njega.

Nakon što je ljetos proveden natječaj za upravu HEP-a i nakon što je izabrana ova šestorka, premijeru Plenkoviću trebalo je gotovo šest mjeseci da se odluči kome će povjeriti prvu funkciju u HEP-u iz čega se iščitava da su se u HDZ-u vodile velike bitke i lobiranja za tu energetsku tvrtku.

U dijelu HDZ-a nisu presretni izborom Barbarića, no HEP je napokon dobio upravu jer je dosadašnji šef Perica Jukić ostao još iz Kukuriku ekipe Zorana Milanovića, odnosno njegova tadašnjeg partnera HNS-a.     

Pogledajte i galeriju: Na sjednici Vlade raspravljano o nabavi lijekova za liječenje rijetkih i teških bolesti

Frane Barbarić
1/18

Komentara 42

JK
ja-kan
18:44 21.12.2017.

Nije ova Plenkovićeva odluka imenovanje nove Uprave HEP-a nego nastavak sustavnog prisiljavanja Hrvata na iseljavanje iz Hrvatske. Žalosno.

Avatar rubinet
rubinet
18:47 21.12.2017.

dobar izbor. sve provjetreni poslovnjaci.

LU
Lujo123
12:58 21.12.2017.

Nikola Rukavina je najveći šupeljak kojeg sam upoznal, ali ćini se kak je rođen kao direktor - nema nam pomoći!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije