Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rođendan telekoma

Vipnet u 18 godina investirao dvije milijarde eura

Vipnet
Promo
30.06.2017.
u 07:12

Ponosni smo na sve što smo postigli tijekom proteklih 18 godina i veselimo se što ćemo moći pratiti Hrvatsku na njezinu putu prema gigabitnom društvu – izjavio je Jiří Dvorjančanský.

Vipnet je posljednjih 18 godina najveća greenfield investicija u Hrvatskoj u koju je uloženo više od 2 milijarde eura ili 15 milijardi kuna, od čega je 10 milijardi kuna uloženo u infrastrukturu. Izgradnjom 10.000 kilometara vlastite optičke infrastrukture Vipnet se ove godine infrastrukturom proširio na još 13 gradova, čime je FTTH (fiber to the home) odnosno svjetlovodnu mrežu doveo do još 21.000 kućanstava i sada je s vlastitom optičkom infrastrukturom prisutan u 43 grada, kazao je Jiří Dvorjančanský, predsjednik uprave Vipneta, jučer na službenoj konferenciji za novinare u povodu Vipnetova rođendana.

Od 1999. godine do danas Vipnet je izrastao iz mobilnog operatora u najkonkurentnijeg konvergentnog telekom-operatora te se transformirao u digitalnu kompaniju, pohvalio se Jiří Dvorjančanský i dodao kako će kroz daljnje investicije nastaviti podržavati konkurentnost hrvatskog tržišta. Unatoč nepovoljnim uvjetima u pogledu tržišnog natjecanja u fiksnom segmentu, a pogotovo nakon nedavne odluke AZTN-a koja je ojačala dominantni položaj HT-a, Vipnet će nastaviti razvijati infrastrukturu koja podržava superbrzi internet. U mobilnom segmentu i dalje ćemo pružati ključnu podršku turizmu kao najvažnijoj grani hrvatskog gospodarstva osiguravajući visoke kapacitete mreže u obalnom području tijekom ljetnih mjeseci.

– Ponosni smo na sve što smo postigli tijekom proteklih 18 godina i veselimo se što ćemo moći pratiti Hrvatsku na njezinu putu prema gigabitnom društvu – izjavio je Jiří Dvorjančanský.

Komentara 2

SA
SAKALAB
08:04 30.06.2017.

Odlicno, a koliko je "izvukao"?

WE
Walter_Ego
13:55 01.07.2017.

ma pravi anđeli,amis je postavljao optiku dok ih nije preuzeo vip a onda brzina 4mbs

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije