Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodana vrijednost

Valamaru dobit rasla na 500 milijuna kuna

Valamar hoteli
Foto: VL
28.10.2017.
u 12:20

U Rabac Valamar Girandella Resort s 4 zvjezdice uloženo je 600 mil. kuna

Grupa Valamar u prvih je devet mjeseci ostvarila dobit od 500 milijuna kuna, 32 milijuna više nego u istom razdoblju lanjske godine, dok ukupni prihodi rasli 17%, na 1,74 milijarde kuna, priopćili su iz te kompanije. Snažan rast prihoda prvenstveno je rezultat rasta noćenja od 20 posto i povećanja prosječne cijene za 6 posto. Realizirana je značajna dodana vrijednost za dioničare odnosno rast vrijednosti kompanije za 26 posto kao rezultat rasta tržišne kapitalizacije, pa je trenutna vrijednost poduzeća 7,2 milijarde kuna.

– Već treću godinu za redom ostvarujemo snažan rast poslovnog rezultata i kvalitete pa sukladno tome tržišna kapitalizacija Valamara raste prosječnom godišnjom stopom većom od 30%, uz progresivan rast plaća i zaposlenosti. Samo ove godine investirali smo više od 900 mil. kuna i otvorili više od 1000 novih radnih mjesta – istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere. Sukladno najavljenom investicijskom ciklusu do 2 mlrd. kn do 2020. Valamar i u 2018. planira nastavak intenzivnih ulaganja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije