Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje portala MojPosao

Valamar i Maistra najpoželjniji poslodavci u turizmu

Pore?: U kampu Lanterna otvoren novoure?eni središnji trg Piazza
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
22.06.2022.
u 08:07

Svega četvrtina zaposlenih ispitanika, kojima je poslodavac prvog izbora turistička tvrtka, često razmišlja o promjeni poslodavca

Najpoželjniji poslodavac u turizmu je Valamar grupa, pokazalo je istraživanje portala MojPosao među 1150 ispitanika, provedeno tijekom prošle i ove godine. Na drugom je mjestu turistička kompanija Maistra, a na trećem Plava laguna.

Valamar je dobio trećinu svih bodova, Maistra devet, a Plava laguna četiri boda. Za većinu ispitanika presudni su, kako su se izjasnili u anketi, harmonični odnosi na poslu i sigurnost radnog mjesta.

 Pomalo iznenađujuće, ali iznos plaće nije toliko u fokusu i bitno manje ima utjecaja na atraktivnost poslodavca. Ispitanicima su daleko važnije prilike za usavršavanje i mogućnosti napredovanja na poslu, ali i sveukupan imidž poslodavca. Zadovoljan radnik je, potvrđuje i ispitivanje portala MojPosao, i lojalan.

Svega četvrtina zaposlenih ispitanika, kojima je poslodavac prvog izbora turistička tvrtka, često razmišlja o promjeni poslodavca. Trećini tek povremeno padne na pamet ta mogućnost, dok visokih 38 posto ispitanika uopće ne razmišlja o toj opciji. Pri tom, većini su kao svojevrsne beneficije najdraže naknade za putne troškove te bonusi za izvanredna postignuća.

Očekivano, ispitanici koji preferiraju poslove u turističkim kompanijama, računaju i s besplatnim obrokom i pićem na poslu. Zanimljivo je da ih pokrivanje troškova za kulturne i sportske aktivnosti te automobil za osobnu upotrebu gotovo uopće ne zanimaju.

>> VIDEO Stanovnici Neuma ogorčeni: 'Turisti na plaži koriste šampone, to je katastrofa! Ubijaju nam more' 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije