Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija u New Yorku

Ranim otvaranjem u koroni Hrvatska pridobila nove goste iz SAD-a

Smjene turista u Šibeniku
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
21.06.2022.
u 12:23

Hrvatska pozvana da u Ujedinjenim narodima prezentira svoj plan održivog turizma

Hrvatska je pozvana da prezentira svoje strateške ciljeve za razvoj održivog turizma i planove kako odgovoriti na overturizam u Ujedinjenim narodima. Poziv hrvatskoj ministrici turizma je, nakon prezentacije ciljeva nove strategije razvoja održivog turizma RH u sklopu godišnje konferencije Udruge hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) u New Yorku, stigao od predstavnice UN-ova Ekonomskog i socijalnog vijeća. Očekuje se da se to realizira iduće godine.

– Prepoznali smo važnost uspostavljanja visokih standarda održivosti i promicanja inovativnih zdravstvenih i wellness-programa kako bismo pozicionirali Hrvatsku kao cjelogodišnju destinaciju zdravstvenog i wellness-turizma. Adresirali smo mogućnosti za zajedničke aktivnosti na promicanju zdravstvenog turizma, akademskog istraživanja, obrazovanja i promocije hrvatske baštine i kulture – komentar je ministrice Nikoline Brnjac, koja ističe da su Amerikanci su jako zainteresirani za dolazak u Hrvatsku.

Pogotovo, kaže ministrica, u svjetlu činjenice da je u pandemiji od europskih zemalja omogućila dolazak američkih gostiju. Time smo dobili i interes gostiju koji do tada nisu dolazili ni poznavali Hrvatsku.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić istaknuo je da će konferencije imati brojne pozitivne efekte za našu zemlju u cjelini, jer se osim o turizmu govorilo i o mnogim drugim sektorima.

VIDEO Stanovnici Neuma ogorčeni: 'Turisti na plaži koriste šampone, to je katastrofa! Ubijaju nam more'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije