Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik uprave Željko Kukurin ostaje

Valamar grupa u pet godina planira investirati 2,1 milijardu kuna

Srecko Niketic/PIXSELL
05.12.2021.
u 18:21

U hotelsko-turističke objekte i sadržaje pod svojim upravljanjem Valamar već sada pokreće ulaganja od 500 miljuna kuna

Valamar grupa ostaje predana unapređenju poslovanja i transformaciji, s fokusom na povećanje kvalitete, održivost i zeleni turizam te ulaganja u premium segment, digitalizaciju i internacionalizaciju poslovanja. U cilju provedbe investicija i transformacije poslovanja provest će se i reorganizacija upravljanja, za što je Valamarov menadžment dobio mandat do 2026.

Nadzorni odbori društava te grupe, nakon finalizacije druge faze povećanja kapitala u Imperial Rivieri od 690 milijuna kuna, odobrili su i prijenos tri hotela u Dubrovniku iz Valamar Riviere u Imperial Rivieru, zajedničku asset kompaniju za ulaganja i razvoj turističke imovine Valamara i Allianz ZB društva za upravljanje mirovinskim fondovima. Povećanje kapitala i prijenos hotela u Imperialu ima za cilj ubrzati ulaganja u rekonstrukciju i gradnju ljetovališta u Dubrovniku, Makarskoj i Rabu, kažu u Valamaru.

Za te planove u Imperialu predviđeno je 2,1 milijardu kuna tijekom pet godina. Inače, Valamar grupa već sada u hotelsko-turističkim objektima i sadržajima pod svojim upravljanjem pokreće ulaganja u vrijednosti od 500 miljuna kuna.

Uprava ostaje ista. Predsjednik uprave Željko Kukurin i član uprave Marko Čižmek bit će na tim mjestima idućih pet godina, a dosadašnja potpredsjednica Ivana Budin Arhanić zadužena je za internacionalizaciju, održivi turizam i digitalizaciju.

. 
Ključne riječi

Komentara 1

AN
ante79
22:14 05.12.2021.

Investiranje malo u plače osoblja, nemojte samo izrobljavat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije