Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
z. antešić

'Uvjeren sam da će do ljeta završiti agonija oko 3. maja'

porinuće (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/6
11.02.2013.
u 15:08

Proces privatizacije u završnoj je fazi i smatram da će unutar nekoliko mjeseci biti završen, kazao je Zdenko Antešić

Uvjeren sam da će do ljeta završiti agonija oko 3. maja. Proces privatizacije u završnoj je fazi i smatram da će unutar nekoliko mjeseci biti završen, kazao je Zdenko Antešić, zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture na današnjem porinuću tankera "Palanca Singapore" u riječkom brodogradilištu.

Riječ je o posljednjem iz serije, tankeru za prijevoz asfalta, nafte i kemikalija za švedskog naručitelja "Wisby Tankers", dužine 133,35, širine 23 metara i 15 tisuća tona nosivosti. U riječkom brodogradilištu najavljuju gradnju deset teglenica za prijevoz nafte i naftnih prerađevina, a moguća je gradnja još 20. Bili bi zadovoljniji gradnjom brodova, kazao je Edi Kučan, predsjednik uprave, ali se i na tome, istaknuo je, intenzivno radi.

Upravo su dvama različitim brodovlasnicima ponudili dva asfalt-tankera veličine danas porinutog "Palanca Singapore", rekao je Kučan.

Na najavu štrajka u tvornici TIBO koja djeluje u sklopu 3. maja zbog neisplate plaća u protekla dva mjeseca, o čemu je danas u Rijeci govorio Bruno Bulić, predsjednik SIK-a Kučan je rekao kako traže način da se ljudima isplati barem dio plaće. Ipak, smatra neopravdanim napad sindikata na upravu 3. maja jer su TIBO-u osigurali novac iz naknade na pomorsko dobro.

>>Obersnel umirio radnike: privatizacija ide, nema likvidacije

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:50 11.02.2013.

hehehehehehehe dionice propale i bankrotiranog poduzeca podjeli sebi a sad cekaju da im drzava nojde kupca kaj to od njih otkupi barem 1000% skuplje hehehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije