Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3. maj

Obersnel umirio radnike: privatizacija ide, nema likvidacije

'14.11.2012., Rijeka - Sastanku radnika i uprave brodogradilista 3. maj prisustvovali su gradonacelnik Obersnel, zupan Vujic i celnici nekoliko sindikata.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
14.11.2012.
u 20:29

Najavili su iz uprave da su obećavajući novi ugovori za gradnju četiriju brodova za domaće naručitelje, čime bi se zaposlili kapaciteti

Dok su na Korzu Riječani čekali u redu kako bi potpisali peticiju za spas 3. maja, protiv njegove likvidacije, u brodogradilištu se na poziv Radničkog vijeća na skupu radnika okupilo više stotina trećemajaca.

Zabrinute za budućnost škvera, što su dodatno pojačale izjave ministra gospodarstva Radimira Čačića o mogućem stečaju i likvidaciji, umirio je gradonačelnik Vojko Obersnel koji im je prenio informaciju koju je dobio od Čačićeve zamjenice Tamare Obradović Mazal da se privatizacija odvija prema planu i da uprave 3. maja i Uljanika rade na izmjenama i dopunama programa restrukturiranja kako bi se nakon što Uljanik zaključi dokapitalizaciju počelo s privatizacijom 3. maja.

Radnici pozvani na zajedništvo u obrani 3. maja

– Radnici imaju pravo biti zabrinuti, ali svoju ljutnju trebaju usmjeriti prema ministru Čačiću zbog njegovih neodmjerenih izjava – kazao je Obersnel uvjeravajući trećemajce da likvidacija nije opcija, to više što je u proračunu planiran novac za restrukturiranje. Inače, na radnički skup bili su pozvani i Čačić i premijer Zoran Milanović no ispričali su se obvezama, kao i zamjenica Obradović Mazal, a uz Obersnela ondje je bio i župan Vidoje Vujić koji je ističući važnost opstanka 3. maja za gospodarstvo apelirao da se stanje u brodogradilištu ne koristi u dnevno političke svrhe.

Čelnici sindikata Bruno Bulić, Ozren Matijašević i Vedran Dragičević radnike su pozvali na zajedništvo u borbi za očuvanje 3. maja i najavili prosvjedni skup na Markovu trgu u Zagrebu kako bi ih “Vlada napokon čula”. Pred radnike je uime uprave stao Edi Kučan i odgovorio na najvažnije pitanje – što se čini na osiguranju novih poslova. Unatoč teškim okolnostima na tržištu, kazao je, postoje velike šanse za gradnju četiri broda za domaćeg naručitelja čime bi se uz već ugovorene gradnje teglenica zaposlili kapaciteti brodogradilišta.

>>Ljubo Jurčić potpisao peticiju protiv likvidacije 3. maja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije