Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje EduCentra

Usprkos strahu, većina mladih spremna na traženje posla!

mladi
Foto: ilustracija
06.11.2014.
u 10:39

"Tko hoće raditi i zna raditi, taj se ne boji za posao,“ komentirao je jedan od ispitanika

Traženje posla izazov je za svakog pojedinca, a posebno kada je riječ o potrazi za pr(a)vim poslom zbog čega je portal EduCentar na više od 320 ispitanika istražio 'strepe' li mladi od ulaska na tržište rada nakon završetka formalnog školovanja.

Polovica ispitanika (50%) priznaje da ih je strah stupanja na tržište rada, ali imaju volju i motivaciju za traženjem posla.

"Želim svoju budućnost graditi sama i spremna sam se boriti za posao u struci kako bih mogla raditi i zarađivati za život" komentirala je jedna ispitanica. Malo više od petine ispitanika (22%) spremno je na traženje posla i nemaju bojazan budući da su se pripremili za tržište rada.

"Tko hoće raditi i zna raditi, taj se ne boji za posao,“ komentirao je jedan od ispitanika, dok se drugi nadovezao da je počeo raditi još tijekom studija pa je u prednosti jer poznaje poslovnu kulturu i ima radne navike.

Čak 19% ispitanika zbog straha od stupanja na tržište rada planira produžiti studij smatrajući da je 'bolje ostati studentom te stjecati poznanstva i kompetencije volontiranjem'. Jedan od ispitanika priznaje da će se odlučiti na maksimalno produženje studiranja jer ne vidi perspektivu u Hrvatskoj, barem dok se ne popravi situacija.

Tek 9% ispitanika nije razmišljalo o traženju posla nakon završetka formalnog obrazovanja. 

>> Ekskluzivno istraživanje: Kako žive mladi Hrvati i što žele

>> Svi žicaju posao! Iz SDP-a imam par poziva mjesečno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije