Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privatizacija na čekanju

Đuro Đaković opet produžio rok za upis novih dionica

đuro đaković
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
24.10.2017.
u 15:20

Đuro Đaković Grupa po drugi je puta produžila trajanje razdoblja upisa i uplate novih dionica vezanog uz javni poziv za upis 12,5 milijuna novih redovnih dionica

Đuro Đaković Grupa po drugi je puta, do 27. listopada, produžila trajanje razdoblja upisa i uplate novih dionica vezanog uz javni poziv za upis 12,5 milijuna novih redovnih dionica, odnosno dokapitalizaciju od 250 milijuna kuna.

S obzirom na to da je riječ o reprizi već viđenih epizoda izdavanja dionica slavonskobrodske grupacije, a koje nisu uspijevale ili su bile "za dlaku” uspješne, novo odgađanje spasonosnog dotoka kapitala, što se nakon objave poziva smatralo već riješenim slučajem, donijelo je novu skepsu i sumnju u uspješan završetak dokapitalizacije.

Podsjetimo, sredinom rujna Grupa je izvijestila da je zaprimila obvezujuću ponudu zagrebačke tvrtke Crni čelik, iza koje stoje inozemni investitori iz Kanade i Kuvajta, za dokapitalizaciju od 250 milijuna kuna te preuzimanje većinskog vlasničkog paketa u tvrtki. Uprava je dala pozitivno mišljenje na ponudu i već početkom listopada objavila poziv za upis 12,5 milijuna novih dionica. U međuvremenu je i skupština donijela odluke kojima je udovoljila zahtjevima inozemnih ulagača.

Prvi rok za upis dionica istekao je 20. listopada, ali kako novac nije uplaćen, produžen je do 24. listopada. To je izazvalo sumnju među investitorima i srušilo cijenu dionice za gotovo 20 posto. U Đakoviću danas nisu odgovarali na naša pitanja o razlozima novog produženja. Uputili su nas tek na priopćenje objavljeno na službenoj internetskoj stranici grupacije u kojem navode kako po isteku drugog produženja razdoblja upisa dionica neće biti novih produženja. Ako u Slavonski Brod na kraju ipak stigne toliko iščekivana uplata nužna za nesmetan nastavak poslovanja, to bi ujedno značilo privatizaciju tvrtke u kojoj država još uvijek ima natpolovični udjel u vlasništvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije