Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Đuro Đaković: Najmanja isplaćena bruto plaća već sada je iznad minimalca

Ured uprave ĐURO ĐAKOVIĆ Industrijskih rješenja d.d. obratio nam se sa zahtjevom za demantijem...
19. prosinca 2018. u 16:53 3 komentara 454 prikaza
Đuro Đaković
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Ured uprave ĐURO ĐAKOVIĆ Industrijskih rješenja d.d. obratio nam se sa zahtjevom za demantijem koji donosimo u cijelosti:

U tekstu koji je objavljen na Vašem portalu dana 17. prosinca 2018. godine pod naslovom „Radnicima Đure Đakovića plaće ispod minimalca?“ i tekstu koji je objavljen u tiskanom izdanju Večernjeg lista pod naslovom „Radnicima Đure Đakovića plaće ispod minimalca?“ navode se neistine u vezi društva Đuro Đaković Industrijska rješenja d.d., članice grupacije Đuro Đaković, zbog čega sukladno Zakonu o medijima zahtijevamo objavu ovog ispravka.

U tekstu se spominje „Kao jednu od brojnih štetnih posljedica ugovora navode to što je dijelu radnika sa stažem kraćim od godinu dana poslodavac od iduće godine dužan isplatiti plaću od samo 2.998, odnosno 3.182 kune, što je znatno manje od zajamčene minimalne bruto plaće, koja od 1. siječnja 2019. iznosi 3.750 kuna.

U pismu, također stoji kako čudi što ugovor koji je potpisan još 29. kolovoza još uvijek nije javno dostupan“. Ove tvrdnje nisu točne. Zakonom o minimalnoj plaći definirana je minimalna bruto plaća koja pripada radniku te nije moguće isplatiti plaću ispod minimalnog iznosa koji je definiran navedenim zakonom.

Nadalje, najmanja isplaćena bruto plaća u društvu, već sada je iznad iznosa koji će se primjenjivati od 1. siječnja 2019.godine. Isto tako, kolektivni ugovor društva Đuro Đaković Industrijska rješenja d.d. dostupan je svim radnicima na primjeren način sukladno svim relevantnim zakonskim propisima, stoji u demantiju ĐURO ĐAKOVIĆ Industrijskih rješenja d.d.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • istinaBOLI:

    Uprava uvijek laze ili izbjegava istinu. Di su objavili kolektivni ugovor? Ne smiju ni napisati kad znaju da muljaju kao i uvijek. Vecernjakovci pitajtte ih da vam kazu di je kolektivni ugovor pa da ga svi procitaju. Svi kolektivni moraju ... prikaži još! biti dostupni svima jer su javni dokkumenti.

  • Avatar nekakav
    nekakav:

    kombajnom ih dohvatiti dok ne demantiraju! i pretvoriti u pljevu!