Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Umjesto Amexa korisnici će dobiti ovu karticu

Do kraja ove godine sve se kartice American Express mogu i dalje koristiti
22. siječnja 2019. u 15:49 2 komentara 1579 prikaza
Amex
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Korisnici kartica American Expressa, koje izdaje PBZ Card, dobit će do kraja godine Visa kartice koje će ih zamijeniti. Nova će kartica, priopćili su iz PBZ Carda, imati sve postojeće funkcionalnosti i pogodnosti koje je imao Amex, poput obročne otplate bez kamata i naknada, ali i dodatne, nove funkcionalnosti Vise. Do kraja ove godine sve se kartice American Express mogu i dalje koristiti.

PBZ model poslovanja PBZ: Kartice American Expressa vrijede do kraja 2019.

Da podsjetimo, American Express odlučio se početkom prošle godine povući s tržišta EU, nakon stupanja na snagu regulative koja im poslovanje čini manje isplativim.

– Kombinacija učinaka europskog platnog paketa, uključujući ograničenje cijena naknada, razdvajanja platnog prometa i procesa obrade podataka, paneuropsko licenciranje i zahtjevi za pristup mreži, nameću regulatorno opterećenje koje poslovanje licencija American Expressa čine neodrživima – objavili su tada u centrali Amexa.

Amex Napušta tržište Evo što očekuje korisnike American Expressa

Iz PBZ Carda poručuju da će nove Visa kartice biti dostupne svim korisnicima Amexa, bez obzira u kojoj banci imaju poslovni račun. Danas su PBZ Card i Visa i ugovorom regulirali proširenje suradnje. Visom je moguće plaćati u više od 200 zemalja, na 54 milijuna prodajnih mjesta.

Pogledajte video: Kako građani nezakonito smanjuju račune za plin i struju

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati