Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
model poslovanja

PBZ: Kartice American Expressa vrijede do kraja 2019.

PBZ
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
23.01.2018.
u 12:47

Takva poslovna odluka, kako ističu, odnosi se na sve licencne partnere American Expressa u EU, uključujući i PBZ Card, društvo u potpunom vlasništvu PBZ-a.

Iz Privredne banke Zagreb (PBZ) u utorak su izvijestili da American Express zbog promjena koje donosi europski regulatorni platno-prometni okvir napušta taj model poslovanja, a korisnici kartica American Expressa koje je izdao PBZ Card moći će se njima koristiti do 31. prosinca 2019. godine.

"Slijedom promjena koje donosi europski regulatorni platno-prometni okvir i koje u znatnoj mjeri utječu na održivost licencnog poslovnog modela izdavanja i prihvata kartica American Expressa, kompanija American Express donijela je poslovnu odluku o napuštanju takvog modela poslovanja u EU, zbog čega je otkazala takve modele suradnje te više neće dodjeljivati licencna prava za izdavanje i prihvat kartica trećim osobama", navodi se u priopćenju.

Takva poslovna odluka, kako ističu, odnosi se na sve licencne partnere American Expressa u EU, uključujući i PBZ Card, društvo u potpunom vlasništvu PBZ-a.

Budući da je American Express na hrvatskom tržištu prisutan više od 45 godina te imajući u vidu dugogodišnju, uspješnu poslovnu suradnju s PBZ Grupom, u tijeku su aktivnosti koje bi korisnicima kartica te kuće i poslovnim partnerima omogućile daljnje nesmetano korištenje svih usluga i uz njih vezanih pogodnosti, ističu iz PBZ-a. 

Naglašavaju i da će se korisnici kartica American Expressa izdanih od PBZ Carda svojim karticama moći koristiti do 31. prosinca 2019. godine".

O rezultatima navedenih aktivnosti PBZ će pravovremeno izvijestiti javnost, ističu iz te banke. Napominju i kako će PBZ Grupa ostati snažno fokusirana na kartično poslovanje te će i nadalje biti usmjerena na izvrsnost i inovativnost u pružanju kartičnih usluga.

Pogledajte i što će se promijeniti uvođenjem eura:

PBZ
1/10
Ključne riječi

Komentara 11

EL
EldersRealm
07:32 24.01.2018.

Cinjenica je da Amex u svijetu ima najvecu proviziju i zato ga prodavaci ne vole. Nema to veze s drzavama, nego se trgovcu ne isplati prihvatiti Amex. U UK rijetko koji retoran prima Amex, a u Francuskoj gotovo niti jedan.

Avatar adko49
adko49
17:12 23.01.2018.

Prva i najbolja kartica!

DC
Diane_Christopher6241
16:12 23.01.2018.

Google sada plaća 20000 $ na 3000 dolara mjesečno za rad na mreži od kuće. Imam 23671 dolara u prvom mjesecu i 29365 dolara prošli mjesec, upravo sam radio na mreži od kuće. Ja sam redovni student i radim samo 6 do 8 sati dnevno. Svatko mora probati ovaj posao sada samo koristiti ovu webb stranicu .... >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w­.­B­u­z­­z­­C­a­s­­h­­3­.­C­o­­m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije