Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Uljanik plovidba: Porezna uprava blokirala nam je račun

U obavijesti Uljanik plovidbe na Zagrebačkoj burzi kaže se da joj je Porezna uprava danas, kao dužniku 3. maj Brodogradilišta po obvezama čije je postojanje predmet pokrenutog sudskog postupka i koje se tek imaju utvrditi, blokirala račun
06. svibnja 2019. u 10:59 2 komentara 259 prikaza
Uljanik
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Uljanik plovidba izvijestila je danas da joj je Porezna uprava blokirala račun radi naplate potraživanja koje ima prema 3. maj Brodogradilištu kojemu je pak Uljanik plovidba dužnik, no ona taj dug osporava.

Premijeri na katamaranu U OBILASKU GRADILIŠTA Plenković i Keqiang pritiskom gumba pokrenuli postavljanje najvećeg pilota

U obavijesti Uljanik plovidbe na Zagrebačkoj burzi kaže se da joj je Porezna uprava danas, kao dužniku 3. maj Brodogradilišta po obvezama čije je postojanje predmet pokrenutog sudskog postupka i koje se tek imaju utvrditi, blokirala račun i to radi naplate potraživanja koje ima prema 3. maj Brodogradilištu kao dužniku poreznih i drugih javnih davanja.

U obavijesti se navodi kako će Uljanik plovidba "promptno poduzeti sve aktivnosti" potrebne za zaštitu svojih interesa i deblokadu poslovnih računa, u što je kraće mogućem roku. Ranije je Uljanik Plovidba izvijestila da je pod istragom zbog sumnje u nezakonitost u poslovnim aranžmanima koje je imala s 3. majem, no te sumnje u toj kompaniji smatraju neosnovanima.

Sumnje u nezakonitost zasnivaju se na sporazumu o suradnji na zajedničkoj provedbi projekta izgradnje četiri broda za domaće naručitelje u 3. maj Brodogradilištu, pri čemu je Uljanik plovidba potencijalno ostvarila navodno nepripadajuću imovinsku korist u ukupnom iznosu od 57,96 milijuna kuna.

Astana Arena Sve je dogovoreno Službeno! Kinezi odlučili: Gradimo stadion u Hrvatskoj vrijedan 150 mil. €

U Uljanik Plovidbi napominju da je istraga u odnosu na društvo kao pravnu osobu određena isključivo zato što je ista istraga određena protiv bivše odgovorne osobe u društvu i njezina je izravna posljedica. 

Naime, u "akciji Uljanik" privedeno je 12 osoba osumnjičenih za zloporabe u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru, počinjene na štetu brodogradilišta u Puli i Rijeci i državnog proračuna, a među uhićenicima je i direktor Uljanik Plovidbe Dragutin Pavletić.

Uljanik Plovidba izričito osporava bilo kakvo navodno neosnovano stjecanje imovinske koristi u bilo kojem iznosu, navodeći da na temelju sporazuma s 3. majem zapravo potražuje naknadu štete u iznosu od 80,08 milijuna kuna.

VIDEO Evo kolike su zapravo plaće po zanimanjima u Njemačkoj:

Muškarac plače
RAZOTKRIVENA OBITELJSKA TAJNA
Uzeo mobitel svoje djevojke i užasnuo se otkrićem: 'Moj sin je ustvari moj ujak'
Zdravstveno osiguranje
Dopunsko, dodatno ili oboje? Ovo su razlike u dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjima koje morate znati
  • Arger:

    Pa ovime je sve receno....3. Maj ce kupiti Kinezi, ali samo sa svim podmirenim dugovanjima.Uljanik je prezaduzen i njega nece.Rijeka je ionako multikulturalni grad i tamo ce se lako uklopiti 400-500 porodica novozaposlenih radnika iz Kine.Rijecani,sretno vam bilo.

  • Lukapapa1:

    Pa i treba vam ga zatvorit jer ste nesposobni bili svih ovih godina uhljebi jedni, zao mi je samo malo onih postenih radnika za placu.. a vi svi RI biznismeni srpskog podrijetla ste i unistili to sa svojim menadjerstvom i ... prikaži još! lako cemo.. ne zasluzujete nista osim zatvaranje jer kako vas nije sram ista vise trazit od drzave gori ste od Grcke. Sami ste to napravili, nismo mi iz Zagreba sigurno vam se petljali po vasem smradu. Skrivali ste svih ovih godina, zatvorili par ljudi zadnji par god ali svi ste krivi samo vi.