Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Otkrivena imena - ovo je nova uprava Uljanik Grupe

Predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko pozdravio je izbor nove Uprave, istaknuvši kako je od iznimne važnosti da Uljanik bude "posložen na svim razinama"
01. studenoga 2018. u 13:49 6 komentara 847 prikaza
Foto: Duško Marušić/Pixsell

Novu Upravu Uljanik Grupe, imenovanu u srijedu kasno navečer, čine direktor Uljanikovih financija i računovodstva Emil Bulić, direktor Odjela prodaje Uljanika Bojan Blagonić, te direktor Uljanik Strojogradnje Milko Mihovilović, funkciju predsjednika Uprave obnašat će Emil Bulić, neslužbeno su u četvrtak objavili pojedini mediji.

Radnici u Uljaniku DANIEL MULAČEK Od 17. godine varim u Uljaniku, bojim se za posao. I supruga je u suzama

Da Uljanik grupa ima novu tročlanu upravu, a da će njihova imena Nadzorni odbor, po dogovoru, objaviti tek u petak, potvrdio je Hini u četvrtak ujutro privremeni predsjednik Nadzornog odbora Uljanik Samir Hadžić.

Nadzorni odbor će o promjenama u vodstvu Uljanik grupe te o imenima novih članova Uprave izaći u javnost tek u petak, kako bi se novoizabranim članovima "pružio mir uoči preuzimanja nove dužnosti", objasnio je Hadžić.

Neslužbeno se spominjalo kako se radi o ljudima iz kruga pulskog brodogradilišta, odnosno o Uljanikovim stručnjacima s područja financija koji su do sada bili na čelnim pozicijama Uljanikovih društava.

Pozivajući se na neslužbene informacije pojedini su mediji 'otkrili' da je riječ o Buliću, Blagoniću i Mihoviloviću, navodeći da će Bulić biti predsjednik Uprave. 

Uljanik Marićev izračun Dugovi Uljanika proračun će koštati 4,2 milijarde kuna

"Vjerujem da je to drugi korak u procesu ozdravljenja Uljanika. Prvi je učinjen formiranjem novog Nadzornog odbora", kazao je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.  

Predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko pozdravio je izbor nove Uprave, istaknuvši kako je od iznimne važnosti da Uljanik bude "posložen na svim razinama".

"Ni ja osobno još nisam službeno obaviješten da je izabrana nova tročlana uprava, ali ako je to istina tu odluku svesrdno pozdravljam. Pred upravom je veliki izazov, no u svakom slučaju to je važan korak za budućnost Uljanika", poručio je Šverko.

Gianni Rossanda ULJANIK Rossanda dao ostavku, NO razgovarao s mogućim kandidatima za novu upravu

Najavio je kako će se u petak rano ujutro sastati Štrajkački odbor koji će, po svemu sudeći, raspravljati o novim koracima s obzirom na to da je "zbog neisplate rujanskih plaća u Uljanik grupi štrajk ušao u drugi tjedan, dok je račun grupe ponovno blokiran".

U srijedu je dosadašnji član Uprave Uljanik grupe Denis Rabar dostavio Nadzornom odboru ostavku,  samo dan nakon ostavke predsjednika Uprave  Giannia Rossande. Prije toga, Trgovački sud u Pazinu u ponedjeljak je imenovao dva člana Nadzornog odbora Uljanika - Samira Hadžića i Ranka Svećarovskog, dok je treći Marko Kapuralin izabran na skupštini Uljanik grupe, pa to tijelo ima tri člana te može donositi odluke, među kojima i odluku o vodstvu kompanije. 

>> Pogledajte video o štrajku radnika Uljanika zbog neisplaćenih plaća

Wienerberger
NOVA GENERACIJA GRADNJE
Od 2021. godine svi novoizgrađeni objekti morat će zadovoljavati standarde gotovo nula energetske učinkovitosti
 • AAAAAA:

  nikakva smjena Uprave (naravno nužna) nebu spasila Uljanik. Uljanik može spasiti samo ako lopovi iz IDS-a vrate opljačkano - ništa više! A opljkačkali su milijarde!

 • Avatar Asterix
  Asterix:

  Kako neće propasti, svi kradu od čistačice do uprave i rade preko one stvari. U splitskom škeveru, prije Debeljaka, prodavali su se na crno šleperi materijala plaćeni škverskim novcem.

 • than:

  Znaci koraci prema ozdravljenju su formiranje NO i uprave ?!?! Obična šminka. Uljaniku su problem pare, odnosno obrtna sredstva, a njih nema. Tu je i ogroman dug prema 3.maju. Materijala također nema. Radnika je sve manje, a i naručenih brodova. ... prikaži još! Ovo je za ključ u bravu. Uostalom, i sama računica je pokazala da je jeftinije za porezne obveznike da radnici sjede kući i ništa ne rade.