Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Ukrajinsko tržište spremno za hrvatske investitore

U 11 mjeseci 2020. Hrvatska je u Ukrajinu izvezla hrane u vrijednosti 4,42 milijuna eura, a iz Ukrajine uvezla za 4,41 milijuna eura
12. ožujka 2021. u 07:00 3 komentara 530 prikaza
Ilustracija
Foto: Pixabay/ilustracija

Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) i Vijeće izvoznika i investitora Ukrajine potpisali su jučer sporazum o suradnji s ciljem unapređenja bilateralne trgovine i poslovanja te pružanja potpore u trgovinskim, investicijskim i poslovnim događanjima, izvijestili su iz HPK. Sporazum su potpisali predsjednik HPK Mladen Jakopović i veleposlanik Ukrajine Vasilj Kirilić.

'DA SAM BAR TO ZNAO RANIJE' Bacili ste kutiju od televizora? Evo zašto i koliko dugo ste je trebali čuvati

– Vanjskotrgovinsku razmjenu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda s Ukrajinom karakterizira deficit, ali i kontinuiran porast izvoza i uvoza posljednjih pet godina – kazao je Jakopović. Da prostora za jačanje suradnje ima, vidjelo se i prije mjesec dana kad su prve pošiljke međimurskog i varaždinskog krumpira našle put do polica ukrajinskog Fozzyja, a nešto ranije i dalmatinski pršut i paški sir.

– Ukrajina nastoji biti aktivna u ovoj regiji te potiče suradnju u uvozu i izvozu, ali i prilikama za zajednički izvoz na treća tržišta. Potičemo i strana ulaganja u Ukrajinu pa i ovim putem pozivamo hrvatske ulagače da nam se jave i investiraju na naše tržište – istaknuo je pak Kirilić.

U 11 mjeseci 2020. Hrvatska je u Ukrajinu izvezla hrane u vrijednosti 4,42 milijuna eura, a iz Ukrajine uvezla za 4,41 milijuna eura. U odnosu na isto razdoblje 2019. godine izvoz je povećan 45, a uvoz smanjen 2 posto.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Eurovision Song Contest 2021
ALBINA NIJE PROŠLA
'Nikad više ne gledam Euroviziju': Pogledajte burne reakcije hrvatskih tviteraša
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
  • Avatar Hrvatski Idol i Vođa
    Hrvatski Idol i Vođa:

    Ukrajinsko tržište spremno za hrvatske investitore a još više nas trebaju svjetska tržišta Bangladeš, Ruanda, Afganistan i Kongo.

  • Deleted user:

    hrvatski investitori nemaju ni za kruh svagdasnji a kamoli za investicije u ukrajinu....