Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA

Uber do kraja godine želi ući u dostavu hrane u Hrvatskoj

UBEREATS
02.08.2017.
u 13:35

Nakon prijevoza na zahtjev kopnom i morem otkrili su novu nišu u Hrvatskoj. UberEATS dolazi k nama 
u Rumunjsku i Ukrajinu

Nakon što je ušao na tržište prijevoza na zahtjev automobilima i brodovima, Uber u Hrvatskoj istražuje i kako ući na tržište dostave hrane, doznaje Poslovni dnevnik. Tvrtka već nudi tu uslugu u Poljskoj, a direktor UberEATS-a za to tržište, Krzysztof Radoszewski, otkrio nam je da ispituju mogućnosti širenja u srednjoj i istočnoj Europi.

– Tri su nam tržišta prva u fokusu za UberEATS, a to su Hrvatska, Rumunjska i Ukrajina – kaže Radoszewski.

Dodaje da odluka o širenju još nije donesena. No, neslužbeno doznajemo da im je plan barem jedno od tri tržišta otvoriti do kraja godine. Štoviše, lokalno su za tu uslugu, navodno, najviše zainteresirani upravo u Uberu u Hrvatskoj. Nova usluga, iz financijskog izvješća tvrtke dostupnog na Fini, značajno bi podigla profitabilnost Ubera u Hrvatskoj. Naime, prema podacima Fine, hrvatska operacija Ubera zvana Uber Croatia lani je, i to u prvoj godini poslovanja, bila profitabilna. Neto dobit iznosila je 232,7 tisuća kuna. I dok Uber za vožnje uzima proviziju u pravilu između 20 i 25 posto, UberEATS naplaćuje još višu proviziju, od 30 posto. Prema podacima Fine, tvrtka Uber Croatia je lani imala prihod od 4,2 milijuna kuna. Riječ je o prihodu koji je lokalnoj tvrtki ostao nakon što je matični Uber naplatio korištenje aplikacije, porez i isplatio vozače.

Iako su, pravno gledano, Uber i UberEATS dio iste tvrtke, matice Uber Technologies, Radoszewski tvrdi da je UberEATS zaseban biznis koji raste na postojećoj bazi koju je Uber izgradio. Otud i plan da se nakon Poljske širi u tri istočne države, gdje biznis raste. Za restorane u Hrvatskoj Radoszewski vidi dosta prostora da bolje iskoriste ljetne navale turista, ali i da otkriju nove prilike u prodaji gotove hrane onima koji inače ne idu u restorane jer ih smatraju skupima. Kaže da su u Varšavi u šest mjeseci broj restorana s kojima surađuju povećali sa 130 na 400. UberEATS dostupan je u sto gradova. Preko njega svoje usluge nudi 60 tisuća restorana, a dostavu rade u prosjeku ispod 33 minute.

 

Komentara 7

LU
lukathereem
19:04 02.08.2017.

sklonite te izrabljivače.. kad da radnicima punu prijavu nek se javi.. ma koliko bilo jeftinije radnik mora biti pošteno plaćen I imati prava. jer ma koliko taxi bio skup taj covjek hrani obitelj s tim. a da vozis za uber I slicne par godina gdje si bio sto si radio gdje ti je staž?

TA
taxiico
15:36 02.08.2017.

jer mi Hrvati ne znamo to raditi ili ce to sada biti jeftinije. da stvarno nas ovi dostavljaci godinama deru za dostavu hrane. blago nama kada za koju godinu sve bude uber

EL
eurodance.lovergirl
13:53 05.12.2017.

Uber želi... Ma koga zaboli kurac što oni žele? Samo zadnji kreten će imati s njima posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije