Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontrola lijekova

U Zagrebu ACG otvara centar za cijelu Europu

lijekovi
Foto: Press Association/Pixsell
12.10.2017.
u 11:48

U četiri godine ući ćemo među najbolje tri tvrtke za kontrolu lijekova, najavio je Cucchetti

Indijska korporacija ACG Worlwide poznata po proizvodnji filma za tablete i kapsula koja je u Ludbregu otvorila tvornicu, nastavlja s ulaganjima, ovaj put kroz tvrtku ACG Inspection Systems koja će raditi na različitim sustavima za kontrolu kvalitete u proizvodnji lijekova kao i pripadajućih softverskih rješenja. Nova tvrtka bit će ACG-ov centar za Europu i Rusiju čime indijski ulagač nastavlja s pozicioniranjem Hrvatske kao sjedišta europskih operacije.

Dobrim uvjetima do radnika

Podsjetimo u tvrtku ACG Lukaps uloženo je više od 300 milijuna te je postignuto utrostručenje kapaciteta, a iz tvrtke najavljuju da će nakon završetka novog investicijskog projekta u Ludbregu tvornica imati kapacitet kojima će zauzeti drugu poziciju kao dobavljač vodećih farmaceutskih tvrtki u Europi i Rusiji. U Hrvatskoj imaju jaku političku i tržišnu potporu i nemaju problem s administracijom, kazao nam je predsjednik Uprave ACG Inspection Systems, Ettore Cucchetti, naglašavajući da su u Hrvatskoj imali izvrsne uvjete te da posluju profitabilno. U Zagrebu će, pojašnjava, zaposliti od 25 do 30 ljudi u idućih šest mjeseci, a protiv problema s nedostatkom radne snage u IT sektoru koji im je primaran namjeravaju se boriti atraktivnim uvjetima rada i dobrim primanjima.

– Na razini grupe imamo više od 5000 zaposlenika i puno ulažemo u privlačenje, a naročito zadržavanje talenata. U Hrvatskoj smo naišli na vrlo sposobne i motivirane zaposlenike i držimo da unatoč činjenici da nismo poznati brand u ovom sektoru možemo naći izvrstan kadar – kazao je Cucchetti.

U području kontrole u farmaceutskoj industriji te serijalizacije ACG ima jaku konkurenciju na europskom tržištu, ali Cucchetti ističe da ih upravo to i motivira te nudi određenu kreativnost.

– Vrlo smo ambiciozni, a s obzirom na našu poziciju možemo biti i agresivni u pristupu bez da ugrožavamo poziciju branda ACG kao drugog najvažnijeg dobavljača farmaceutske industrije u svijetu. U iduće četiri godine i u ovom dijelu kontrole i softwareskih rješenja namjeravamo postati jedna od tri najvažnije tvrtke u Europi – najavljuje Cucchetti. Upravo su zahtjevi tržišta Europske unije bili povod za proširenje ACGIS-ove ponude. Naime, u većini razvijenih država, serijalizacija u farmaceutskoj industriji postat će obvezna zbog sve većeg broja krivotvorenih lijekova na tržištu. Ovaj će se problem minimizirati upravo serijalizacijom, postupkom označavanja svakog originalnog proizvoda jedinstvenim barkodom kojim se može provjeriti njegovo porijeklo.

Akviziranje domaće tvrtke

Podršku i partnera u novim tržišnim izazovima, ACGIS je pronašao u tvrtkiIN2Trace. Podsjetimo, u travnju 2017. Indijci su kupili hrvatsku tvrtku IN2trace, specijaliziranu za razvoj softverskih rješenja na području serijalizacije. O važnosti ovog projekta govori i činjenica da će otvorenju zagrebačkog ureda nazočiti i vlasnici ACG Worldwide te članovi Uprave ove kompanije.

ACG Worldwide, multinacionalna je korporacija koja ispunjava potrebe više od 1500 klijenata u više od 80 zemalja. Ova tvrtka svojim brojnim klijentima nudi visokotehnološka rješenja koja prate globalne standarde i zahtjeve tržišta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije