Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stroge kontrole

Ako na avionskoj karti imate četiri 'S' ova informacija vam se neće svidjeti!

Zrakoplov
Foto: Thinkstock
1/2
03.10.2017.
u 17:35

Ova oznaka znači da se nalazite na listi putnika koji će biti detaljnije pregledani prilikom ulaska u zrakoplov.

Ako su na vašoj avionskoj karti otisnuta četiri slova “S”, vrlo je vjerojatno da će vas izvući iz reda radi dodatnih kontrola.

Iako su četiri “S” na ovim našim prostorima simbol nekog drugog zla, u ovom slučaju radi se o engleskoj skraćenici američke Uprave za sigurnost u prometu za: Secondary Security Screening Selection, što znači da se nalazite na listi putnika koji će biti detaljnije pregledani prilikom ulaska u zrakoplov.

Foto: Društvene mreže FPZG

Na ovoj nepopularnoj listi možete se naći sasvim slučajno, kompjutorskim odabirom putnika za dodatnu kontrolu, ali ako se nalazite na američkoj tzv. no fly listi – koja obuhvaća 1,877.133 osobe – ili pak na “do not board” listi Centra za kontrolu i prevenciju bolesti koja obuhvaća oboljele od “prenosivih bolesti koje predstavljaju opasnost za javno zdravlje”, vrlo je velika vjerojatnost da će se na vašoj boarding karti naći četiri slova “S”. 

Komentara 24

Avatar Django
Django
18:09 03.10.2017.

Hahaha, sjajno :-))

JO
jovanovic
18:12 03.10.2017.

cetnici 100%

BE
BeroII
18:32 03.10.2017.

Pa normalno da ih treba skinuti i barem sat dva pregledavati. Ako je iako moguće, da ih pregledava pripadnik GAY orijentacije. Pa konačno je i ostatak svijeta shvatio tko su oni koji se "diče" sa svoja 4S, a ne da samo ljudi sa ovog našeg područja imaju takva saznanja i iskustva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije