Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicija

U skladištu i distribuciji šefovat će roboti

01.02.2017. Zagreb-  Emil Tedeschi, osnivac i vlasnik Atlantic Grupe. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
27.03.2019.
u 12:23

Atlantic Grupa službeno je otvorila suvremeno opremljeni logističko-distribucijski centar pokraj Velike Gorice, kojim osigurava adekvatnu logističku podršku dugoročnom razvoju distribucijskog poslovanja

Atlantic Grupa službeno je otvorila suvremeno opremljeni logističko-distribucijski centar pokraj Velike Gorice, kojim osigurava adekvatnu logističku podršku dugoročnom razvoju distribucijskog poslovanja i bit će središnji logistički centar za hrvatsko tržište, priopćili su iz te kompanije. Investicija u izgradnju i opremanje vrijedna oko 20 milijuna eura realizirana je u suradnji sa strateškim partnerom, tvrtkom Kamgrad, u roku od samo sedam mjeseci. Ono što projekt čini osobito zanimljivim jesu ambicije u području digitalizacije skladišnog poslovanja pa je novi logističko distribucijski centar i pravi poligon za nove tehnologije koje su već ugrađene ili su u procesu implementacije, poput autonomnih logističkih robota.

Iz Atlantica kažu kako se Kamgrad pokazao kao logičan odabir strateškog partnera za izgradnju objekta prema njihovim specifičnim potrebama, namijenjenog za dugoročni najam, budući da distribucijska strategija kompanije ne predviđa gradnju vlastitih skladišta. No razvoj distribucijskog poslovanja jedan je od stupova strategije rasta i razvoja Atlantic Grupe, objašnjavaju. Posebna zanimljivost novog LDC-a je u pilot projektu suradnje s hrvatskom robotičkom kompanijom Gideon Brothers. Atlantic Grupa ušla je, naime, u projekt testiranja prvog komercijalnog proizvoda ove tehnološke kompanije – autonomnog logističkog robota.

Riječ je o prototipu robota namijenjenog za samostalnu vožnju, koji ima kapacitet prijenosa tereta od 800 kg i dizajniran je za sigurno kretanje među ljudima, opremom i drugim logističkim vozilima. Robot je opremljen autonomnim sustavom baziranim na vizualnoj percepciji, koji kombinira metode dubokog učenja sa stereoskopskim kamerama, kako bi kreirao novu generaciju robotskog vida koji je jednako pouzdan, a jeftiniji od sustava koji se danas koriste. Prvi takvi autonomni roboti ulaze u novi objekt 15. travnja kada i počinje probni rad.

 

Komentara 1

PH
Petarstijena-HR
13:33 27.03.2019.

Ako će ti radit roboti u skladištu, onda neka ti roboti i konzumiraju i kupuju proizvode ....Građanima bi prodavao svoje proizvode, a ne bi ih plaćao za rad-onda izvoli neka ti roboti kupuju i proizvode ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije