Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kriza

U problemima tvrtka koja savjetuje Vladu o MOL-u

Ina
Robert Anić/PIXSELL
05.03.2014.
u 10:00

Ista je tvrtka pripremala i obranu generala Ante Gotovine pred Haaškim sudom nakon prvostupanjske presude

Konzultantsko-odvjetnička tvrtka Patton Boggs, koja je pripremala obranu generala Gotovine pred Haaškim sudom nakon prvostupanjske presude i koja savjetuje hrvatsku Vladu u pregovorima koje vodi s MOL-om o budućnosti Ine, i sama je zatražila pomoć vanjskih savjetnika. Naime, Patton Boggs angažirao je tim konzultanata, među kojima je i Zolfo Cooper, koji pruža usluge financijskog savjetovanja tvrtkama i kreditorima kompanija poput American Airlinesa, kako bi mu pomogli reorganizirati financijsku strukturu kompanije.

– Tražimo način kako da se financijski najučinkovitije reorganiziramo – rekao je Edward Newberry, partner u kompaniji, a prenosi The Wall Street Journal.

Posljedica je to lanjskog pada prihoda od 12 posto, na 278 milijuna dolara, zbog čega se kompanija upustila u pregovore o spajanju s mnogo većom tvrtkom Squire Sanders.

Ako to spajanje uspije, nastat će tvrtka s oko 1700 odvjetnika i uredima u 22 države svijeta.

>>O vlasništvu 49 posto Ine odlučuje Budimpešta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije