Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Agrokor

U priči bez nevinih kazna stiže Hanfu?

Agrokor
Slavko Midžor/PIXSELL
16.10.2017.
u 14:34

Izvješće o radu regulatorne agencije alibi za izbor prve žrtve Agrokora

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, odnosno njezino Upravno vijeće na čelu s Petrom Pierreom Matekom, mogla bi biti prva od regulatornih i nadzornih institucija kojoj će Vlada ispostaviti ceh za slučaj Agrokor, prenose mediji pozivajući se na izvore iz vladajuće koalicije.

Peteročlanom Upravnom vijeću Hanfe mandat, doduše, redovno istječe u siječnju 2018., ali navodno je plan da se njihova smjena dogodi i prije, a prilika za to trebalo bi biti izvješće Hanfe za 2016. u Saboru. Premda će mnogi danas priznati kako je priča o Agrokoru priča o sustavu u cjelini u kojoj nema nevinih i ne može se svesti na odgovornost za propuste jedne ili dviju državne institucija, čini se da je politika procijenila da što prije treba adresirati nekog krivca.

Za to će se, kako se tvrdi, Upravno vijeće Hanfe prozvati za štetu Agenciji zbog “nesavjesnog ili nepravilnog rada”. Neslužbeni izvori koji su s medijima podijelili plan o smjenama u Hanfi u nabrajanju krimena tako su, među ostalim, među grijesima naveli i nekontroliranje (točnosti) financijskih izvješća, što je inače posao revizora.   

Agrokor
1/55

Komentara 4

IV
ivica.vranjic
14:53 16.10.2017.

Goli otok i svu tu bandu tamo potrpati. A stražu nek daju blagajnice iz Konzuma. One su najviše zakinute sve te godine!

DU
Deleted user
14:41 16.10.2017.

Odgodu primjene spornog zakona o faktoringu tražio je sam Marić. Samo zbog toga trebao je odavno dati ostavku.

TH
than
11:16 17.10.2017.

A kazna je ?!?!? Vjerojatno premjestaj na drugo radno mjesto. Nitko za nista nece odgovarati, kao sto nije niti do sada. Eventualno koji krumpir oguliti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije