Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrtka Include

U novom pogonu godišnje će se izrađivati više od 1300 klupa i koševa

Include
10.04.2021.
u 23:01

Tvrtka Include mladog poduzetnika Ivana Mrvoša nastavlja s ulaganjima

Tvrtka Include mladog hrvatskog poduzetnika Ivana Mrvoša krajem prošle godine napravila je veliku investiciju u vlastiti proizvodni pogon pa se sada cijeli proces izrade metalnih komponenti odvija unutar tvrtke. Ovaj tjedan novi je proizvodni pogon pušten u rad uz zapošljavanje novih djelatnika. Pogon se prostire na 550 kvadrata, a u njemu će se proizvoditi metalne konstrukcije za redizajnirane klupe Steora, nove spremnike otpada Terra i sve buduće proizvode.

U planu i dodatne smjene

U jednoj smjeni godišnje će se moći izraditi oko 1300 klupa i koševa, a na ljeto se planira uvođenje i dodatne smjene, ovisno o narudžbama i situaciji s COVID-om koja trenutačno ima određeni utjecaj na prodajne aktivnosti. Sukus je to nove investicije u Includeu ukupne vrijednosti 1,4 milijuna kuna.

– Ugrađen je potpuno novi industrijski pod te su nabavljene probijačice za metalne limove, 60-tonska savijačica, bravarska radionica i komora za lakiranje. Radi se o transformaciji postojećeg pogona u Solinu, u koji je implementiran cjelokupni metaloprerađivački dio proizvodnje – kaže Ivan Mrvoš.

Redizajnirane pametne klupe predstavljene su u studenom prošle godine zajedno s programom spremnika za otpad Terra. Kako je tada rekao Ivan Mrvoš, cilj je bio napraviti pametnu klupu koja će biti iste cijene kao i obična, dok je cilj spremnika Terra ekonomičnije rukovanje otpadom, ali i čišći i zdraviji parkovi, šetnice i ulice. Osim cijenom povoljne Steore Classic, tada je predstavljena i ‘najmoćnija pametna klupa na svijetu’, Steora City temeljena na sustavu umjetne inteligencije, a namijenjena visokofrekventnim lokacijama.

Steora Cyclo uklapa se u trend mikromobilnosti jer je opremljena punjačima za skutere i električne bicikle. Spremnici otpada Terra dolaze u više oblika i veličina, svi su opremljeni naprednim sustavom komprimiranja otpada kojim se kapacitet spremnika poveća za pet puta u odnosu na klasični spremnik. Uštedu za lokalne samouprave donose preko cloud platforme Solos kojim komunalne tvrtke optimiziraju rute za prikupljanje otpada. Sve će se to proizvoditi u proširenom pogonu u Solinu.

Zaposlili su CNC operatere, zavarivače i lakirere, uz postojeće zaposlenike koji rade na samom finalnom sklapanju proizvoda. Svi oni sada rade u jednoj smjeni, što znači da će biti prostora i za dodatna buduća zapošljavanja. Tvrtka trenutačno broji 54 zaposlena, većinom visoko obrazovani kadar, a najviše ih radi u odjelu istraživanja i razvoja, prodaje i proizvodnje. Tvrtka se i dalje nalazi u Solinu te za sada, unatoč značajnom proširenju, ne razmišljaju o nekoj novoj lokaciji.

Jak izvozni proizvod

– Zasigurno smo razmišljali i o opcijama preseljenja na drugu lokaciju, no za sada uspijevamo pronaći kvalitetan kadar u Solinu i okolici te imamo dovoljno proizvodnog prostora za cijelu ovu godinu, što je u ovome trenutku najvažnije. Posljednjih godina aktivno smo uključeni u potporu lokalnoj startup i IT zajednici, s ciljem privlačenja stručnog kadra iz drugih dijelova države u Split, što bi također trebalo osigurati da se dugoročno zadržimo ovdje – objasnio je mladi poduzetnik.

Pametne klupe Includea koji je vodeći proizvođač u ovom segmentu pronaći ćete u mnogim hrvatskim gradovima, no one su u međuvremenu postale i jak izvozni proizvod koji odlazi na više kontinenata.

– Posljednje instalacije većinom su izvozno orijentirane, što je nastavak trenda iz 2017. godine od kada većina godišnje prodaje odlazi na izvoz, a vrlo malo na naše domaće tržište. Posljednje instalacije bile su u Rumunjskoj, Italiji, Portugalu, Saudijsko Arabiji, Velikoj Britaniji i Reunionu – govori Mrvoš.

Ova tvrtka ima urede u šest zemalja, njihova se rješenja izvoze na tržišta više od 56 zemalja, a njihove proizvode, koji se razvijaju i proizvode samostalno korištenjem dijelova lokalnog porijekla, godišnje koristi više od dva milijuna ljudi. Prije dvije godine ostvarili su i investiciju od dva i pol milijuna eura.

 

>> VEČERNJI TV Suosnivač Nanobita Alan Sumina otkrio kako se eksperimentiranje u izradi igara pretvorilo u biznis vrijedan milijardu kuna

Komentara 4

ZA
ZaBoljeSutra
09:09 11.04.2021.

te klupe su najčešće hrđavo ruglo na kojima nitko ne sjedi jer su prljave i neudobne. nitko ne puni telefon jer zbog loše kvalitete to i ne radi a možda je čak i opasno za telefon zbog vlage i prašine. uglavnom. koliko shvaćam, ovaj izumitelj traži investitora zbog loše prodaje pa ako je ovo promo članak bilo bi fer da se tako i označi.

Avatar nisam_robot
nisam_robot
09:13 12.04.2021.

Sve greske na ovim klupama se daju ispraviti i klupa poboljsati. meni samo smeta sto decko izumitelj misli da je svojim izumom solarne klupe kvalificiran da svakome soli pamet. Uobrazen je i prepotentan do boli. Ipak, ako se na klupama poradi mislim da je odlican biz case. U tom smislu decku zelim poslovno sve najbolje a osobno malo pameti u glavu i manje bahate prepotentnosti.

Avatar drug Joža
drug Joža
02:10 11.04.2021.

Klupa je: 1) pretvrda za sjediti 2) nema naslon za kičmu 3) ima pre oštre rubove od 90° za noge 4) kad kiša padne izgleda odvratno da bi čovjek sjeo na nju, a po javnim parkovima - nema čistačica da je počisti... Sve u svemu, preskupi nedovršeni poluproizvod, ali svaka čast brale, da si ovako defektan poluproizvod uspio uvaljati naivčinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije